Miloš Živić aka Vrag je basista nekoliko etabliranih srpskih ekstremnih metal sastava, među kojima su The Stone, Infest i Kozeljnik. Aktivan je i sa bendom Feud, dok je ranije bio član benda In From the Cold, te HC sastava Fullsize.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Kao prvo, veliko hvala na pozivu. Nisam sasvim siguran odakle bih krenuo… Dosta dobrih izdanja je strefilo ovu napaćenu zemlju u proteklih par dekada, ali.. Bilo je mnogo više onih bezvrednih koja zatrpaše i ugušiše ono što je zapravo trebalo da bude na vrhu. Kada bi poveli razgovor o tim lošim, imao bih štošta da kažem, jer neki domaći bendovi nikada nisu opravdali svoje postojanje čak ni jednom numerom, a kamoli albumom. Da bude još crnje, neki od tih bendova su i dalje tu, talasaju, zagađuju ovu osiromašenu scenu, ništa ne doprinose, a veličaju sebe, jer su imali dve svirke u nekim jamama u Nemačkoj ili Austriji i nakon toga svoje nastupe ponosno nazivaju KONCERTIMA. Čitam i ovu vašu TOP3 rubriku i prosto ne verujem koliko se ljudi dodvoravaju jedni drugima i reklamiraju drugarske bendove. Da ne dužim o tome, treba izdvojiti samo tri kvalitetna albuma, a to nije lak zadatak. Biće šareno, drž’ gaće.

Svarog – Smor (Gong, 1995.)

Po mom mišljenju, ovaj bend je zaslužio mnogo više. Jedinstven i kvalitetan. Album fenomenalan, sirov. Koliko je prošlo od izdanja, 20+ godina? I dalje zvuči moćno kao i tada. Nema tu šta dalje da se priča, treba slušati. Jednostavno, jedan od najboljih bendova koji smo ikada imali.

The Stone – Golet (Folter, 2011./Satanic Deathcult, 2012.)recenzija

Znam da ovo sada deluje kao samopromocija, ali ovaj album je nešto što me je nateralo da dam šansu black metalu. Tekstovi posebno. Tada nisam ni pomislio da slušam tako nešto, bio sam u totalno drugim vodama. I ne sećam se zašto sam im dao šansu, ali me je upravo ovaj album uveo u taj žanr koji sam inače u širokom luku zaobilazio. Drago mi je da se to mišljenje promenilo.

Goatmare & The Hellspades – 13 Ways To Die (Punkthrone Mafia, 2013./Nocturne, 2015.)

Ovo je za mene bilo otkriće godine. Na prvo slušanje nisam ni pomislio da je domaći bend. Fenomenalan album i konačno nešto novo i sveže za našu scenu. I dan danas pre svega ostaje zabavan za slušanje pored svog svežijeg materijala.

Komentari