Marko je pevač hardcore sastava Thimble iz Kragujevca i basista benda Dishumanity, takođe iz tog grada. Nekada je držao i Hold me up! Records, a za život zarađuje u porodičnoj građevinskoj firmi DMS 1989 doo.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

E.H.E. – Beer ‘n’ Chicken (Samoizdanje, 1991.)

Davno beše (početak ’90-ih) kad sam ovo prvi put čuo, a nedugo zatim i gledao uživo u beogradskom SKC-u, zajedno sa Krvavim protokolom (punk BG). Thrash metal, crossover, hardcore, šaljivi tekstovi, „Pijani odred“ obrada od Motörheada, onda „Skate or Die“. Sve u svemu, kvalitetno razvaljivanje i zajebavanje! Šteta što nije malo duže potrajalo. Naravno, demo sam na kaseti imao i totalno je izlizana od preslušavanja.

Mortuary – Infected by Pollution (Butcher Sound, 1991./ Buffalo Revenge, 2003.)

Sećam se kad sam išao kod Vuje (KBO!) da kupim ovu kasetu, bio sam poprilično mlad (osnovna škola), Max (vokal) je doneo i od tada ga poznajem. Old school death metal, oseća se dosta uticaja Sepulture (prvih albuma). Takođe i ova kaseta je totalno izlizana od slušanja i opet je šteta što bend nije duže potrajao.

Boneyard – In Front of the Tsunami (Samoizdanje, 2008.)recenzija

Nisam baš ljubitelj metalcorea, izgubio je smisao kad su „metallic-hardcore“ bendovi postali previše popularni, ali ovde je u pitanju remek-delo. Stojim iza ovog šta sam rekao. Nadam se da će nastaviti dalje.

Komentari