Fanovi ovog zvuka mogu biti zadovoljni, pogotovo u našim krajevima, gde bendovi poput Boneyarda (bar još uvek) nisu toliko masovni

Metalcore/Emo pokret i u Srbiji počinje da pušta korene, što je trend koji ne može da se zaustavi, već jednostavno mora da se prihvati kao činjenica. Kragujevac se prijavljuje sa bendom Boneyard, koji je tu već neko vreme, i koji gradi svoj zvuk unutar granica pomenutog pravca. Dakle, ništa što već nismo bili u prilici čuti sa raznih satelitskih komercijalno orijentisanih muzičkih medija.

Ono što, međutim, Boneyardu nedostaje, jeste znatno skuplja produkcija koja bi postigla potrebni „vetar u jedra“ efekat, jer ovo po definiciji nije žanr koji toleriše prosečnost na tom polju, a upravo o tome je ovde reč. Momci znaju da sviraju, nije sporno, ali voditi bitku sa stotinama američkih bendova iza koje stoje milionske cifre, top studija i ogroman menadžment, nije jednostavno, pogotovo ako ste iz Srbije. Teško je reći nešto originalno o materijalu koji sam po sebi nije originalan – ovde su školski ispoštovani svi elementi koje žanr zahteva: scream, clean vokali, ritam, gitarski aranžmani, tekstovi, vizuelni izgled. Clean vokal nije loš, iako bi engleski morao biti ubedljiviji, dok je scream odgovarajući. Pesme su melodične, lako pamtljive, i generalno, zaista slušljive.

Možda ova recenzija na prvu zvuči negativno, ali iz napisanih redova može se izvući sasvim korektan zaključak – fanovi ovog zvuka mogu biti zadovoljni, pogotovo u našim krajevima, gde bendovi poput Boneyarda (bar još uvek) nisu toliko masovni. Momci rade korektan posao u okvirima žanra, pa ko voli… Ostali, bez problema zaobiđite.

Boneyard – In Front of the Tsunami spisak pesama:

1. Intro
2. Resurection
3. Serenity
4. Rising Darkness
5. Nothing Is Heard
6. Gehennah
7. To Cry Alone
8. Tsunami
9. Song Of Dying
10. Epitaph
11. Youth Gone Wild (Skid Row cover)

Komentari