Damjan Petrović Dača je svakako najpoznatiji kao frontmen kultnog beogradskog deathrash metal sastava Bloodbath sa kojima je snimio albume Toxic Death, Traumatic Memories i Frustrations. Nakon toga je bio uključen u projekat THC, koji nije zaživeo, a na kratko je bio i pevač grupe Heller. U slobodno vreme bavi se gajenjem ekstremno ljutih papričica i poziva vas da ih probate… ako smete!

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Putrid Blood – Absolute Profit (Miner, 2012.)recenzija

Za album Absolute Profit mogu reći da me je vrloooo prijatno iznenadio kad sam ga prvi put čuo. S obzirom da su malko mlađi od dolepomenutih, a nisu neiskusni, mogu kazati da je to spoj mladosti i iskustva. (smeh) Eto, upravo sam morao da pustim album u etar sobe… Jbg… Stvarno su mi legli, mislim, sviđa mi se sve što su do sada objavili, ali album je prava mašina za mlevenje. Ta energija, produkcija, posvećenost… Koju god pesmu da pustim… wow… arrrrghhh… to je to! Svaka im čast! Lično mislim da su mnooogo zapostavljeni… hm… kao i gomila drugih kvalitetnih bendova ovde, ali o tome neki drugi put.

RapidForce – Apotheosis of War (Carlo, 1993 / SilverCross, 1994.)

O RapidForceu ne bih previše trošio reči. Decenije rada iza njih, postojani kao kamen, šta drugo reći nego svaka čast! Produkcija materijala za to vreme, izvanredna, prejebena svirka na albumu, oni kao ljudi… Znam ih godinama, Kole mi je čak i komšija!

Bombarder – Speed Kill (Panonija Koncert, 1989.)

Čika Neši i ekipi skidam kapu! Bend iz onog nekog vremena, koji je preživeo upornošću Neše, uprkos svemu što se desilo! Jednostavno, demonstrirali su silu na debi albumu Speed Kill, što studijski, što uživo! Sećanja me vezuju… 1989. godina… Klizalište u Novom Sadu, svirao tadašnji krem domaćeg metala, mi, odnosno Bloodbath, Ludilo, Bombarder, Annathema… Ali čika Neša je svojim nastupom mene kupio za sva vremena! Najava pesme: Aaaaaaaaaaaaaa kugaaaa, cuuuuuga… pauza, publika odobrava, a Neša će… Dva najbolja druuuugaaaaa! I onda kreće pesma… Neprocenjivo! I još jedan detalj. Pored tradicionalnih nitni, lančića, prišivača, na teksas prsluku sa prednje strane je imao i levo i desno nekako prikačene čepove od teglica (smeh), tri levo i tri desno… Želim im još puno svirki, dobrih albuma i svega što uz to sleduje!

Komentari