Sanja Drča je glavni vokal u sveženskom melodic death metal sastavu Nemesis iz Beograda i to je njen prvi i jedini bend. Sastav privodi kraju prvi EP, nakon čega počinje snimanje albuma u septembru. Sanja studira modni dizajn, tako da fanovi mogu očekivati raznovrsni merch. U slobodno vreme bavi se slikanjem, crtanjem i borbom protiv vlasti, ali kako kaže, ipak najviše voli da jede i da spava.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Kapiram da je svima do sada bilo teško da izaberu svoja TOP3 izdanja, eto i meni, jer nikako nisam mogla da se odlučim za tri. Ipak, izabrala sam nekako i trudila se da to budu bendovi koji su trenutno aktivni, pa bih, pre nego što počnem, da iskažem poštovanje ka davno ugašenom bendu Zer00ne! Nikada neću prežaliti što ne sviraju i dalje, pa bih ovim putem želela nešto da im poručim: Luka! Grujiću! Oživljavajte bend, pa da zapalimo stejdž zajedno! Sada kada sam i to rešila, možemo početi…

Void Inn – I Can Hope EP (Samoizdanje, 2016.) – recenzija

Ponosno mogu reći da smo više puta delili stejdž i svaki put su me sve više oduševljavali. Ovi talentovani muzičari pored vrhunske muzike imaju vrlo energičan scenski nastup i tu svoju energiju odlično prenose publici. Jelena je fenomenalan frontman, tj. frontwoman i mnogo mi se sviđa njen vokal. Omiljena pesma sa ovog EP-a mi je Ocean of Time, njom su me kupili! Ne znam šta bih rekla, a da već nije rečeno do sad, osim da im želim mnogo uspeha i da nastave da prave ovako dobru muziku!

Y.O.X – Conception of Circle (Samoizdanje, 2015.)

Jao, jao, kakav bend! Valjevci, svaka čast! Moj omiljeni srpski hardcore/metal bend, definitivno! Muzika, bubnjevi, vokal, sve za 10! Baš kako ja volim. Ne znam koju bih pesmu posebno izdvojila s obzirom da su sve premoćne, ali ‘ajde, neka to bude The Evil From Your Heart, zbog preeeviše zaraznog refrena: „…Would you help me to understaaaaand…“ (upravo je na repeatu!). Do sada nismo imale prilike da sviramo sa njima, ali se iskreno nadam budućoj saradnji! Momci, sve najbolje, samo kidajte!

BDFuse – Light It Up EP (Nocturne Media, 2015.) – recenzija

E, ovaj bend je nešto posebno i mislim da ljudi treba ozbiljno da ih poslušaju. Momci su iz Žablja, i prvi put sam čula za njih kada smo pre koju godinu trebale da sviramo u Novom Sadu sa bendom Anger As a Gift, međutim oni su bili sprečeni i BDFuse saved the day! Mogu reći da je to bila ljubav na prvo slušanje, hahaha. Takva energija, takav groove, snažni tekstovi… Po mom mišljenju, oni dominiraju našom rapcore scenom! Zaista ne mogu da izdvojim jednu pesmu, jer su mi sve vrlo drage. Pored ovog izdanja imaju i pesme koje nisu u okviru ovog EP-a, a takođe su vredne slušanja, tako da pravac youtube! Nadam se da će uskoro izdati album i da će se ponovo ukazati prilika da zasviramo zajedno!

Komentari