Vasil Vasev aka Vasse, najpoznatiji je Bugarin na srpskoj underground sceni. Freelance grafički dizajner i ilustrator. Dizajnira omote i majice za lokalne bendove, a ponekad i za neke van Balkana. Hobi mu je video produkcija kao deo D&V production projekta. S vremena na vreme kida bas žice u bugarskom hardcore bendu Cut Off. Iza sebe ima dva neuspešna pokušaja da ima bend u Beogradu, a da li će biti treće sreće, ostaje da se vidi.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

T-Error – Wordz of Faith (F.U.R. Collective, 1998.)

To je prvi srpski bend koji sam video uživo, na Fast Music Festivalu u Nišu 2001. Oduvali su me svojom brutalnošću i energijom. Tad smo se i upoznali, i do dana današnjeg smo ostali dobri prijatelji. Iako album nije produkcijski najbolje izveden, uhvaćena je ta sirova esencija, suština hardcorea, koja te tera da polomiš sve oko sebe.

Eyesburn – Fool Control (B92, 2000.)

Originalan album originalnog benda. Volim bendove koji imaju muda da izlaze van ustaljenih okvira. Iako nisam fan reggaea kao samostalnog žanra, kombinacija reggaea i metala i hardcorea, koju samo Eyesburn može da napravi, je tako majstorski smućkana, da uživam u svakom tonu ovog albuma. Album nekako odražava buntovnički duh tog vremena i života u Srbiji, koju čak i stranac, kao što sam ja, može da oseti. Šteta što ne postoje više, nadam se da će se opet okupiti.

Hang – Another Butterfly Died… (F.U.R. Collective / Dr. Horror Records, 2000.)

Iako je distorzija na vokalu možda malo preterana, album je brutalan. Jesam pomenuo da je na albumu i metal verzija Užičkog kola?! To je bio bend svetskog nivoa, koji je nažalost potonuo u svakodnevici.

(SMP)

 

Komentari