Goran Lončarević vodi PMK Records i distro koji je osnovao 2002. godine. Kuća je u početku izdavala punk izdanja, ali se kasnije preorijentisala na mračnije i eksperimentalnije stvari, poput doom, black, stoner i dark žanrova. Takođe, Goran je glavni organizator specifičnog festivala Mount of Artan.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Dažd – Dažd (Fuck Yoga, 2009.)

Jedini pravi nastavljači metal/punka na tragu Amebixa kod nas. Punk kakav treba biti – mračan, i metal – prljav. Sve to obogaćeno okultnim rockom sedamdesetih i black metalom osamdesetih. Neprepotentni ali jezgroviti tekstovi ogrnuti plaštom tajne za neodabrane.

Hazarder – Against His-Story, Against Leviathan! (7 labels collaboration, 2012.)

Masivni stoner doom, stenčerski odsviran. Ezoterična i slobodarska openroad lirika punka i trve rock’n’rolla uz vučji vokal, repetitivni teški riff i primitivni bubanj. Pustinjski i valdgangerski.

Absurdoom – Drowned Souls (PMK, 2012.)recenzija

Intimistički krik prvog depressive black metal izdanja kod nas. Savršeno uklopljeni odabrani stihovi Vladislava Petkovića Disa na temu albuma „Utopljene duše“ i ovog savremenog oblika black metala, i time izbegnuta zamka naivnosti u koji upada većina DSBM bendova.

(SMP)

Komentari