Iako sumnjam da je Dis i u najgorim noćnim morama mogao da zamisli da će black metal pratiti njegove tekstove, teško da se može zamisliti adekvatnija primena istih…

  • Žanr: Depressive Black Metal
  • Izdavač: PMK Records, 2012.
  • Web: Absurdoom.bandcamp.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Absurdoom je niški one man black metal projekat, a iza cele priče stoji stanoviti Count Greshnik. Projekat je pokrenut polovinom 2011. godine, a zamisao je da se depresivni black metal upotpuni ništa manje depresivnim tekstovima jednog od vodećih srpskih pesnika Vladislava Petkovića Disa. Nije loše…

Na EP-u se nalazi šest pesama, koje su snimljene u studiju BrowBeat i producirane od strane Slađana Milenovića. Prva pesma je svojevrsni intro, akustična gitara prati naratorski napev, dok već na sledećoj kreće ono zbog čega Absurdoom i jeste tagovan kao black metal projekat. Gitare zuje, vokal je šišteći, a pesma ostaje u mid tempu, sa akustičnim pasažom negde u sredini. Produkcija je zadovoljavajuća imajući u vidu da je materijal realizovao jedan čovek. Znate već šta to znači – kucan bubanj i generalno zvuk koji nam govori da je sve ovo rađeno u kućnim uslovima. No, ako ostavimo produkciju na stranu, treba istaći da ovde ima šta da se čuje. Pesme su inspirativne i zanimljive, a iako sumnjam da je Dis i u najgorim noćnim morama mogao da zamisli da će black metal pratiti njegove tekstove, teško da se može zamisliti adekvatnija primena istih.

Grof ima specifičan vokal, te nije teško osetiti da je sve ovo uradio iz srca. Bol i depresija osete se u svakom vrisku. Sve to propraćeno sa različitim varijacijama na temu black metala (brzo, pa još brže, pa malo sporije) obećava zabavu za svakog fana ovog zvuka.

Na kraju, ove pesme možete preslušati i na BandCamp profilu Absurdooma, i dati svoj sud (CD dolazi u profi pakovanju u vidu postera 24x36cm sa svim tekstovima). Naše mišljenje je da vrede provere.

Spisak pesama:

1. Utopljene Duše
2. Garež
3. Ogledalo
4. Slutnja
5. Kob
6. Tišine

Komentari