Mladen Nikolić je mladi novosadski muzičar, aktivan u melodic death metal / modern metal sastavu Frozen Moonlight od kraja 2013. godine gde je u početku bio na poziciji pevača i bas gitariste, a danas se u potpunosti posvetio pevanju. Kako kaže, growl pevanje mu je omiljena stvar, a u bendu je takođe i jedan od kompozitora. U naletima inspiracije bavi se i komponovanjem filmske muzike.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Hollow My Eyes – Separate (Samoizdanje, 2014.)

Deathcore sastav koji je aktivno radio do početka 2015. Zašto ovaj album? Ako bih birao omiljene pesme sa ovog izdanja jako bih se teško mogao odlučiti za omiljenu, ali neka tu budu „Rigor Mortis“, „Peitho“ i „Still She Smiles“. Gitarske deonice, demonski vokal sa veoma jakim tekstovima. Ako bih rekao deathcore, mislim da bih se zavarao jer se na ovom izdanju mogu čuti uticaji kako američkih metalcore/deathcore bendova, tako i uticaji skandinavskih melodic death metal sastava, pogotovo što se tiče gitarskog dela. Jedna poslastica za sve ljubitelje modern metal škole.

Sangre Eterna – Asphyxia (Maple Metal, 2012.) recenzija

Bend koji pripada žanru koji je bio moj omiljeni dugi niz godina. Slobodno mogu reći da je ovo moje omiljeno domaće izdanje ikad i koje teško da će i jedan bend da skine sa ove pozicije. Moderni pristup melodic death metalu nijedan domaći bend nije tako dobro dočarao. Ilija Stevanović je čovek koji ima jedan od najprijatnijih vokala iz ovog muzičkog pravca. Čitav album je umetnost! Atmosfera, produkcija koja je genijalno odrađena, munjeviti bubanj, klavijature koje toliko doprinose atmosferi da je nemoguće ovaj album slušati samo jednom. Omiljene stvari su mi definitivno „Lut Gholein“, „Alessa’s Dream“ i „Seventh Angel“.

Paimonia – Disease Named Humanity (Humanity’s Plague, 2014.)recenzija

O ovom album bi moglo svašta da se piše, ali sve što treba da uradite je da uzmete i sami se uverite šta on nudi. Black/death metal album, delo Bojana Vukomana, koji je već poznat po radu sa bendovima kao što su Bane, Dreamepic, Khargash itd… Album sa ovakvim nazivom već dovoljno govori, i svima nam u lice nabija toliko žestoku poruku. Ako bih morao da poredim sa nekim bendom, što mrzim da radim, najviše sličnosti bih pronašao sa švedskim black/death metal liderima Dissection. Tokom slušanja ovog izdanja nećete biti ravnodušni nijedne jedine sekunde. Uverite se sami!

(SMP)

Komentari