Treba samo da čujete introe između pesama – prava smejurija! Verovatno su hteli da spoje tradicionalni metal sa atmosferom vojvođanskih kafana i melodija iz istih

  • Žanr: Thrash / Speed Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2003.
  • Web: Madgoya.tk
  • Piše: Darko Živković

Iako ovaj sastav radi baš dugo (u raznim postavama), ovo im je prvi demo snimak pod imenom M.A.D:Goya (ranije su se zvali M.A.D). Kako su kod nas prilčno loši materijalni uslovi, ovaj CD je rađen dugo i na 100 mesta, pa krajnji, produkcijski rezultat nije baš super ispao, ali šta je tu je.

Materijal na CD-u je baš zabavan i u duhu je Tankarda, a glavna tema je alkohol tj. pivo. Kako Blažu poznajem lično, slušanje njihovog novog demo snimka je još zabavnije… Što se tiče zvuka, ovo se može staviti kao crossover raznih stilova, a najviše deathrash metala sa uplivima old school hardcorea i brutalnog grinda! Treba samo da čujete introe između pesama – prava smejurija! Verovatno su hteli da spoje tradicionalni metal sa atmosferom vojvođanskih kafana i melodija iz istih. Pesme su uglavnom u brzom tempu, a u nekoliko segmenata, bas gitara smiruje stvari i polako spušta na zemlju… Moram pohvaliti Blažin vokal koji je zaista specifičan, a pojavljuje se u dve varijante (kao polu-growl i scream). Čini mi se da je jedino što nedostaje ovom bendu dupla pedala! Verovatno bi tada jos moćnije zvučali! Kao gost na solo gitari pojavljuje se Dragan Morbid. Materijal traje samo 35 minuta, a pesme na koje trebate obratiti pažnju su: Divizija Piva, Čekić u Glavu (Banditski Blues), Bloodpearl i Radiation Burning Sickness.

Kome su dosadili bendovi koji ubijaju od progresive, neka nabavi ovo, kupi dosta piva i odvrne do kraja svoj muzički uređaj!

Spisak pesama:

1. Hymn For The Gang / Road To Ruins
2. Bloodpearl
3. Ready To Thrash
4. Death’s Comes Ripping
5. Crni Dom
6. Čekić U Glavu (Banditski Blues)
7. WC Propast
8. The Mercinary: Another Hailstorm
9. Jame
10. The Lost Boys
11. Župnik
12. I Hate You
13. Divizija Piva
14. Ok – Obey
15. Emocije
16. Radiation Burning Sickness

Komentari