Ovaj bend svesno i samouvereno pravi pesme koje su predodređene da budu hitovi, pa je tako teško reći koja je slabija, a koja bolja

  • Žanr: Melodic Power Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2003.
  • Web: Demether.tk
  • Piše: Nebojša Lakić

Ove metalce iz Zrenjanina smo već predstavili na našem sajtu, što biografijom, to i recenzijom prvog demo snimka na kojem su se nalazile tri od ovih šest pesama. Da ne bi ponavljali priču iz te recenzije, reći ćemo samo da je pored te tri, bend snimio još tri, i napravio prvi pravi promo disk, koji nosi naziv Sound of a Horn, kako se zove i pesma koja ga otvara.

Veoma melodična, u standardnom melodic power metal maniru (Sonata Arctica/Nightwish), gde je i dalje najjače oružje benda glas pevačice Dunje, kao i Damjanove klavijature (odličan solo negde u sredini pesme!). Numera je sigurno hit na prvu, a to se može reći i za onu koja sledi, Fairy Ring, koju mnogi koji poznaju rad ovog benda, smatraju za njihovu najbolju. I zaista zvuči zanimljivo i osvežavajuće. Da ne bih nabrajao sve pesme, moram reći da ovaj bend svesno i samouvereno pravi pesme koje su predodređene da budu hitovi, pa je tako teško reći koja je slabija, a koja bolja. U svakom slučaju, ovaj materijal nema nekih vidljivih mana, osim recimo da bi zvučao mnogo bolje da se snimi u boljem studiju (što će bend, nadam se, i da uradi). I možda da još malo porade na originalnosti zvuka, što znam da je skoro nemoguće u (ovakvim) power metal vodama, gde je već davno sve rečeno, i gde se neka pravila moraju poštovati i prihvatiti.

Sve u svemu, nadam se da je album sledeći veliki korak koji će bend da uradi, i to u nekoj bližoj budućnosti.

Spisak pesama:

1. Sound of a Horn
2. Fairy Ring
3. Diving
4. Last Night
5. Silence
6. Ragnarock

Komentari