Tekstovi su na srpskom jeziku, a ovaj pristup muzici govori da bend želi da dopre do komercijalnijih voda, osvrćući se možda na uspeh nekadašnjih Osvajača i sl.

  • Žanr: Hard Rock / Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2004.
  • Web: Armadillo.co.sr
  • Piše: Nebojša Lakić

Evo nam benda nešto drugačijeg žanra od ovde uobičajenih (prog-power, black-death). Kikindska grupa Armadillo svira nešto blažu varijantu, hard rock sa primesama metala (verovatno zbog znatno čvršćih distorzija/rifova, kao i duplog bas bubnja).

Članovi benda (Marko Pećanac – vokal, Vanja Grastić – gitare, klavijature, Daniel Kiss – bas, violina, pomoćni vokal i Imre Nemeth – bubanj) snimili su ovaj svojevrsni EP sa sedam pesama u studiju Bit. Tekstovi su na srpskom jeziku, a ovaj pristup muzici govori da bend želi da dopre do komercijalnijih voda, osvrćući se možda na uspeh nekadašnjih Osvajača i sl. Međutim, težak je to put, jer za te vode produkcija ne sme da bude „garažna“, kakva je ovde. Bubanj je sirov, kao i gitare, pa će to verovatno da ih zadrži u undergoundu. Oseća se potencijal za taj proboj, pesme su hitične, Markov vokal prijatan, sve je tu.

Kako god, bendu sve najbolje u daljoj afirmaciji, možda da se prijavom i eventualnom pobedom na npr. Zaječarskoj gitarijadi domognu snimanja albuma, pa ostaje da se vidi da li će se za njih zainteresovati neka izdavačka kuća koja može da ih proprati kako treba. Ima mesta za njih, sigurno.

Spisak pesama:

1. Pukovnik ili Pokojnik
2. Davno Beše…
3. Zla Sudbina
4. Ad Astra
5. Kraj
6. Okovi
7. Mora

Komentari