Iznenađenje godine 2005. na domaćoj sceni do današnjeg datuma!

  • Žanr: Modern Metal / Gothic Metal / Crossover
  • Izdavač: PGP-RTS, 2005.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Praktično niotkuda, pojavio se ovaj bend, i to na PGP RTS etiketi! Ne bi to možda ni bilo toliko čudno da je u pitanju nekakav loš, ili prosečan materijal. Međutim, Darkshines pokazuju strašan kvalitet na svakom polju!

U pitanju je kragujevački sastav, album je snimljen između marta 2003. i maja 2004. u Renaissance i Secret studijima. Osam pesama, negde oko 40 minuta materijala. Kako i zašto se do sada ništa nije znalo o njima, ostaće misterija. Stil koji Darkshines svira uopšte nije lako definisati. Ženski (ne-operski!) vokal, čvrsta ritam sekcija sa razarajućim double-bass momentima (Where, One Day the Sun Will Die…), lakše, polu-baladne pesmice (HIM orijentisana Let Me In Your Heart, mračna Your Tears)… svega ima.

Produkcija je, pre svega, poseban plus! Retko viđena kod nas, plus još rađena u do sada (barem meni) nepoznatim studijima. Klavijature i semplovi dodaju posebnu atmosferu, pa zato čudi zašto nigde na omotu (omot… to bi bio jedini minus ovde, moglo je to bolje da se dizajnira) nije pomenuto ko je odradio taj deo posla. Devojka ima zanimljiv glas, i možda ovde imamo nagoveštaj nečega zaista velikog u budućnosti. Album je više rifovski orijentisan, mada par solaža rasutih po njemu ulepšavaju celu sliku. Većina pesama nose hit potencijal u sebi, a posebna pohvala ide za prijatno izbalansirane lakše i žešće momente, dok se bend dobro snalazi na oba fronta.

Ostaje da bendu poželim sve najbolje u daljem radu ispred SM Portala, uz želje da se dobro snađu sa promocijom ovog snimka. Iznenađenje godine 2005. na domaćoj sceni do današnjeg datuma!

Spisak pesama:

1. Where
2. Let Me In Your Heart
3. One Day the Sun Will Die
4. This Life
5. Goodbye
6. Your Tears
7. One Girl
8. It’s OK

Komentari