Ovaj album je toliko hitičan, da se ni jedan veliki strani bend ne bi postideo imati ga kao svog

  • Žanr: Melodic Power Metal
  • Izdavač: One Records, 2004.
  • Web: Demether.tk
  • Piše: Nebojša Lakić

O, svašta. Demether album prvenac, pa još sniman u dosad slabo poznatim studijima za metal kod nas (u Novom Sadu, studija Alpha i Berar). Produkcija super, svetski rad ovaj album!

Veliki kvalitet sastav je pokazao još davno, a i pobedama na Zaječarskoj gitarijadi i Demo Masters turniru, svi su super muzičari, ovaj (melodic power metal na tragu Nightwish, Sonata Arctica, Kamelot) žanr su „doktorirali“. Većina pesama je poznata još sa demo snimaka, a zaista je zadovoljstvo čuti ih ponovo snimljene i konačno dostupne široj masi.

10 pesama, plus dve bonus numere (različite verzije originalnih Silence (ovde u violina/vokal verziji, i srpskom verzijom naslovne pesme). Ovaj album je toliko hitičan, da se ni jedan veliki strani bend ne bi postideo imati ga kao svog. Damjanov rad klavijatura je vrhunski, a i vokal mu je super (posebno se pokazao u jednoj od najboljih pesama Ragnarock i Last Night), gitarista Darko je zreo studijski muzičar, sa istim takvim pristupom solažama. Attila bubnjar će zaista postaviti više standarde kad je ovaj instrument u pitanju, jer je momak premlad, a svira kao „lud“!. Gostovanje Kolarskog (Amentes) na growl vokalima upotpunjuje i osvežava materijal (probajte sa odličnom Silence).

Demether je velika nada u budućnosti, jedno od najvećih iznenađenja 2004. i bend koji je spreman da dočeka Nightwish ako ovi ikad dođu kod nas na koncert!

Spisak pesama:

1. Voices in the Dark
2. Sound of a Horn
3. Last Night
4. Within the Mirror
5. Diving
6. Silence
7. Fairy Ring
8. Whispers…
9. Silent Stream
10. Ragnarock
11. Silence (chamber version) – bonus
12. U Ogledalu – bonus

Komentari