Muzika je old school death metal orijentisana, paralele bi se mogle povući sa velikanima death metala Monstrosity, Cannibal Corpse i sl.

Dugo očekivani mini album, po mnogima najbolje death metal grupe na ex YU prostorima, Sacramental Blood, konačno je ugledao svetlost dana, u split verziji sa brazilskim bendom Ophiolatry. Sve u vezi sa ovim diskom je odlično. Krenućemo od omota koji izgleda svetski, gde je sve odrađeno maksimalno profesionalno – dizajn omota i slike odrađeni su više nego dobro, u duhu samog izdanja.

Momci iz SB su na ovom izdanju još jednom potvrdili kvalitet i potencijal koji poseduju. Muzika je old school death metal orijentisana, paralele bi se mogle povući sa velikanima death metala Monstrosity, Cannibal Corpse i sl. Zanimljiv klavirski intro Inception (Divine Purity) najavljuje Vortex of Debauchery, koja će vas zalepiti za pod sa energijom koju u sebi nosi. Redaju se zatim From the Cocoons of Monstrous…, Chaos Trinity kojima takođe energije ne nedostaje. Obrada pesme Carnal, kultnog poljskog death metal benda Vader sasvim se lepo uklopila u celu priču. Poslednja pesma dela diska koji je rezervisan za SB zove se Sacral, spor je i atmosferičan instrumental, kojim sam lično veoma oduševljen. Što se produkcije tiče, momci iz benda, bili zadovoljni ili ne, pogodili su zvuk koji najviše odgovara njihovoj muzici (kako im je muzika old school DM i produkcija je urađena u tom fazonu).

Za kraj ću da pomenem i drugi bend na ovom izdanju, brazilski Ophiolatry. Ovi ljudi sviraju brazilski death metal u stilu Krisiuna. Zamerke idu na prekratke pesme, produkciju (bubanj je trigerovan do granice sempla (ako i nije ritam mašina u pitanju)). Sve u svemu, preporučujem ovo izdanje fanovima pravog i iskrenog old school death metala, jer će im, pre svega Sacramental Blood, pružiti pravo uživanje tokom slušanja Inception of Ceremony.

Spisak pesama:

1. Inception (Divine Purity)
2. Vortex of Debauchery
3. From the Cocoons of Monstrous…
4. Chaos Trinity
5. Carnal (Vader cover)
6. Sacral

Komentari