Ovaj snimak može predstavljati samo zapis osnovnih ideja koje dalje treba da se razrađuju, i nipošto ga ne treba slati u medije

  • Žanr: Black Metal
  • Izdavač: Samoizdanje / Unchained Distro, 2006.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Bend je nastao krajem decembra 2005. godine kada su Independor i Dušan Vilić napustili Stormageddon, kaže biografija. Independor… to ime bi našim online metalcima i forumašima trebalo biti poznato, jer je momak do sada učestvovao u „milion“ projekata (Stormageddon, Point Zero kult nema potrebe ni pominjati), a od skora se upustio i u fanzinaške sfere, radi na časopisu Unchained (dva broja do sada, pogledajte među fanzinima, predstavili smo ih).

Kako pisati recenziju o ovakvom snimku? Demo je u pitanju, kompjuterska, kućna produkcija, jeftine gitarske distorzije… nikako ne shvatam kako ovakvi bendovi ne razmisle malo, i ne zaključe da raw black metal nije to! Nije midi snimak klavijatura sa gitarom koja košta 40 eur max, i duplo jeftinijom gitarskom distorzijom. Ne razumem uopšte šta se sa ovakvim snimcima može postići, i ko će ovo da sluša. Tačno je da se mora od nečega početi, ali zaista bih voleo da mi članovi benda u lice kažu kako mogu ovo da slušaju kući, i kako se ponose postignutim. Ako ne, onda čemu ovakvi snimci? Ako da, e tu se već brinem za njih. Uz sve to, šta koji đavo treba da znače oni Sting akordi (iz Every Breath You Take) na kraju druge pesme?

Ovaj snimak može predstavljati samo zapis osnovnih ideja koje dalje treba da se razrađuju, i nipošto ga ne treba slati u medije. Antireklama nije nešto što bendu može koristiti, a glupo je mlađim sastavima davati lažnu nadu. Cenim trud i sve to, ali… Eto, atmosfera u delovima gde se čuju samo klavijature čak i nije loša, ali može doći do izražaja samo u slučaju da se sve ovo snimi ponovo i mnooogo bolje.

Spisak pesama:

1. Woods Of Grief
2. My Last Fall
3. Sins Of My Past
4. In Embrace Of Death
5. Crni Bogovi
6. Outro

Komentari