Ne znam tačno koliko su ozbiljni sa ovim projektom, ali recimo i to da im je logo uradio Cristophe Szpajdel, da je disk sa vizuelne strane korektno realizovan

  • Žanr: Black Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Nismo tako često u prilici da recenziramo black metal sastave u poslednje vreme, pa kad se koji i pojavi, dođe kao prijatno osveženje. Goat Ritual čini dvojac (sa Satanom kao kormilarom) iz Banjaluke, a God is the Enemy im je prvi ozbiljniji rad (nebo zna koliko tačno projekata i polubendova ovi imaju iza sebe).

Članovi nisu potpisani (reći ću vam samo da je u pitanju „malo“ ekstremnija družina, koja je black metalu posvećena koliko i Karla Del Ponte sopstvenoj nameri da uhvati Mladića), a cover je urađen „po knjizi“, svi black metal standardi su tu – crna i bela boja, pentagrami, obrnuti krstovi, jarčeva glava i satanistički tekstovi. Stara škola, jasno je. Intro, outro i sedam pesama solidne produkcije (preporučljive za ono što sviraju) nalazi se na ovom disku. Jedan od nepotpisanih članova odsvirao je bubanj, a drugi gitare i bas, dok je album otpevao gostujući čovek, Ognjen iz BL death metal benda Monument. Ognjen vuče korene iz black metal zvuka, pa i ne čudi što je posao uradio adekvatno za ovaj žanr.

Ne znam tačno koliko su ozbiljni sa ovim projektom, ali recimo i to da im je logo uradio Cristophe Szpajdel, da je disk sa vizuelne strane korektno realizovan (masan papir itd.), da poznaju žanr (možda čak i previše), a za detaljnije informacije već možete direktno da im se obratite na gore navedeni Myspace profil.

Spisak pesama:

1. Intro
2. Satan’s Ritual
3. Almighty Antichrist
4. Goat Ritual 666
5. Unholy Satanic War
6. Winter
7. With Satan In Me…
8. Rise of the Ancient Darkness
9. Outro

Komentari