Ako ste za hard rock sa metal primesama, otpevan na srpskom jeziku, proverite ovaj bend, pa sami dajte svoj sud. Za prvi album, sasvim korektno realizovano.

Nemiri je prvi zvanični album apatinskog sastava Antologija, a ovo je prva prilika da o njima progovorimo koju reč na SMP-u. One Records je izdavač, pa oni koji prate izdanja te kuće mogu pretpostaviti o kakvom se zvuku radi. Hard rock / heavy metal na srpskom jeziku u izvedbi ovih momaka zvuči sasvim pristojno.

Imao sam priliku da pogledam Antologiju uživo na prošlogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi, i iskren da budem, nisam stekao neki poseban utisak. Svirački, ekipa zna posao (gitare i klavijature valja istaknuti ovde), ali vokal je taj koji mi nikako nije „legao“, tj. Vladimirova boja glasa. Ista stvar i sa studijskim materijalom. Naravno, reč je o potpuno subjektivnoj konstataciji.

Na CD-u se nalazi ukupno 12 pesama, od kojih je poslednja prisutna kao bonus. A kao ekstra bonus, tu je video za naslovnu pesmu. Spot izgleda OK, i upotpunjava ovo izdanje na adekvatan način. Produkcija je odgovarajuća za sastav koji objavljuje prvi album, a mesta za popravke ima, ali upravo tome i služe naredni albumi.

Manje-više, sve je rečeno. Ako ste za hard rock sa metal primesama, otpevan na srpskom jeziku, proverite ih, pa sami dajte svoj sud. Za prvi album, sasvim korektno realizovano (opaske za vokal možete i zanemariti, rekoh, lično mišljenje je u pitanju).

Antologija – Nemiri spisak pesama:

1. Poslednji Let
2. Javi Se
3. Boginja
4. Nemiri
5. Čekajući Dan
6. Neverna
7. Zabranjeni Grad
8. Moć
9. Sasvim Sam
10. Tu Na Ivici
11. Kraj
12. Trag (bonus)

Komentari