Za ovaj CD urađen je novi artwork, štampani su tekstovi pesama, i generalno, izgleda upravo onako kako i treba za muziku kakvu The Stone proizvodi – hladno, mračno i mistično

  • Žanr: Black Metal
  • Izdavač: Grom Records, 2007.
  • Web: Thestonehorde.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Malo istorijskih podataka, za početak – Some Wounds Bleed Forever je naziv prvog Stone to Flesh albuma, koji je na tržište izbačen kroz austrijski CCP Records 2000. godine. Mnogo šta se od tada izdogađalo. Sastav menja ime u The Stone, zbog neraščišćenih računa sa izdavačem, i u različitim postavama nastavlja sa aktivnim radom koji traje i danas, kad važe za jedan od vodećih srpskih i evropskih underground black metal sastava. Sedam godina nakon originalnog izdanja, srpski izdavač Grom Records objavljuje Neke Rane Krvare Večno, i nastavićemo priču u tom pravcu.

Na ovom izdanju nalazi se kompletan sadržaj Some Wounds… albuma, upotpunjen sa dve audio pesme i video klipom. „Ja sam tvoja smrt iznenadna“ i „Čujete li, smeju nam se mrtvi“, do sada nisu bile dostupne u CD formatu, već samo na 7″ vinilu (Eclipse Prod. 2004.), a to izdanje je još uvek nedovoljno istraženo od domaćih fanova, a verovatno i od stranih, zbog limitiranog tiraža. Video klip je live izvedba pesme „Pevalo hiljadu mačeva“, zabeležen tokom 2005. na Under the Black Sun festu. Snimak je zadovoljavajući (crno-beli), iako je u pitanju samo jedna kamera koja je snimala sa bine, pa je rezultat toga osećaj kao da se nalazite na licu mesta sa njima, na stageu.

Za ovaj CD urađen je kompletan novi b/w artwork, štampani su tekstovi pesama (osim ove dve poslednje), i generalno, izgleda upravo onako kako i treba za muziku kakvu The Stone proizvodi godinama unazad – hladno, mračno i mistično.

The Stone – Neke Rane Krvare Večno spisak pesama:

1. Unveiled Evil
2. Some Wounds Bleed Forever
3. Za korak paklu bliže
4. Serbian Wood
5. My Demonic Face
6. Razor Speed
7. Neke rane krvare večno
8. Gods of Perversity
9. Ja sam tvoja smrt iznenadna*
10. Čujete li, smeju nam se mrtvi…*
BONUS: live video – Pevalo hiljadu mačeva

Komentari