Ni sa ove vremenske distance nije teško primetiti da se „paklena trojka“ tada dobro zabavljala, i živela sex, drugs & rock’n’roll životom

  • Žanr: Heavy Metal
  • Izdavač: Rock Express Records, 2007.
  • Web: Rockexpress.org
  • Piše: Nebojša Lakić

Serbian Metal History edicija pokrenuta od strane Rock Expressa jača je za još jedno izdanje (da podsetimo, do sada su redom objavljeni: Heller – Heller, Armageddon – Heavy Metal Saga i Gordi – Pakleni Trio). Beogradski sastav Gordi, kojeg prati titula „najboljeg istočno-evropskog benda ranih 80ih“, dobio je još jednu priliku, reizdanjem NWOBHM/hard rock albuma Kraljica Smrti. Originalni snimci izgubljeni su tokom rata, pa je materijal skinut sa LP-a na ovaj CD. Kvalitet je veoma dobar, ne brinite.

Nije baš lako pisati o albumu koji je snimljen pre toliko godina. Heavy metal, hard rock, koji Gordi sviraju, sa produkcijskim rešenjima kakva su tada imali samo vodeći svetski sastavi, teško da će danas osvojiti klince kojima je Stratovarius pojam metala (posebno zbog suštinskih razlika u produkciji, danas se neguje „ispeglan“ i čist zvuk, za razliku od ovog sirovog hard rockerskog). Oni stariji koji ih se sećaju, sigurno će biti radosni, naravno, pod uslovom da ih čvršća muzika još uvek interesuje.

Originalno izdanje broji 10 pesama, a ovo je obogaćeno i multimedijalnim delom, gde se nije štedelo (tri live videa, poveća foto galerija, biografija, tekstovi, wallpaper, intervju). Na omotu se nalaze i Zlatkovi (Manojlović, lider benda) komentari za svaku pesmu, i engleska biografija napisana od strane Branka Rogošića (srpska verzija je na Pakleni Trio albumu). Ni sa ove vremenske distance nije teško primetiti da se „paklena trojka“ tada dobro zabavljala, i živela sex, drugs & rock’n’roll životom… Stoga, ako ste fan starijeg zvuka, i smatrate da je LP uvek iznad CDa, navalite.

Spisak pesama:

1. Lova
2. Blefer
3. Veštice, Đavoli
4. Ostani Daleko
5. Kraljica Smrti
6. Ubica u Bekstvu
7. Druga Strana Sveta
8. Dok si Mlad
9. Ana, Maja, Sanja, Tanja
10. Samo još Jedan Broj
+ BONUS multimedia

Komentari