Produkcija super, baš za ovakav thrashing metal, pesme su catchy, a tekstovi veoma dobri sa jasnim porukama

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: I Hate Records, 2007.
  • Web: Space-eater.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Old school thrash metal – na tebe je red. Nakon mnogo prolivenog znoja, popijenog alkohola, slomljenih palica, i puknutih žica, Space Eater se dočepaše i zvanično objavljenog prvenca… I to za švedsku kuću I Hate Records, koja uopšte nije naivna kad je reč o radu i objavljivanju metal albuma poput ovog.

A Space Eater se nisu našli slučajno i nezasluženo u toj priči, nikako! I dalje stojim iza izjave da je nemoguće da može postojati veći thrash metal fanatik od pevača ovog benda, Boška. Čovek je kroz rad sa svojim The Vault zineom domaćoj, ali i stranoj publici, predstavio na stotine thrash metal sastava iz svih delova planete, pasionirani je kolekcionar ploča i metala osamdesetih, i odveo je svoj bend upravo tamo gde mu i jeste mesto… u inostranstvo, u Švedsku. Nisam toliko upućen u thrash metal ove vrste da bih izbacivao potpuno precizna poređenja sa drugim bendovima, ali odrednica srpski Agent Steel nametnula se od ranije, i ako tu pridodamo i imena tipa Slayera, stare Metallice, Kreatora… jasno vam je sve.

Produkcija super, baš za ovakav thrashing metal, pesme su catchy, a tekstovi veoma dobri sa jasnim porukama („Bombs Away“, „Merciful Angel“… znamo o čemu je reč), a cover, tj. ukupan dizajn, zaokružuju ovo izdanje u produkt vredan preporuke svim fanovima ovog zvuka. Svaka vam dala, momci!

Spisak pesama:

1. MCMXCIX (instrumental)
2. Bombs Away
3. Overkill
4. Deceitful Eyes
5. The One
6. Afterlife
7. Death From Below
8. Operaphobia
9. Merciful Angel
10. Space Eater

Komentari