Jasno i precizno definisana muzika, usmerena ka isto tako jasno i precizno definisanoj ciljnoj grupi, i tu staje sva priča

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2008.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

I, kako pomenuh već u Nadimač recenziji vezano za brojno stanje sastava na srpskoj thrash metal sceni (cenim da u ovom trenutku više thrash metalaca ima u bendovima, nego u publici), evo nam još jednog predstavnika iste. Pollution je mlad bend, formiran prošle godine, sa jasnom vizijom šta je to što zeli i kojom muzikom da se bavi (old school thrash bez kompromisa kako sami rekoše, mada ne treba biti preterano vidovit da bi se to zaključilo).

Sa inspiracijom duboko ukorenjenom u bendovima poput Kreator, Sodom, Whiplash, Destruction, Razor itd, počele su da nastaju autorske pesme, a rezultat je ovaj demo CD, produciran i sniman od strane Luke Matkovića (Fatality) u njegovom studiju. Četiri pesme, od kojih je prva instrumental.

Sve rečeno za Nadimač može se primeniti i na Pollution, s tim što ovi drugi (očigledno) pevaju na engleskom, a produkcijska rešenja kao da dolaze od pre 20 godina. Tako i bend zvuči, old school do srži, od tema tekstova, svirke, do imidža. Teško da se može nešto originalno reći za jedan ovakav bend, kad originalnost nije nešto što u ovoj svirci postoji. Jasno i precizno definisana muzika, usmerena ka isto tako jasno i precizno definisanoj ciljnoj grupi, i tu staje sva priča.

Ovaj demo bi, kako kažu zvanični podaci, trebao biti objavljen od strane Terror Blast Production u bližoj budućnosti, a vi ga možete poslušati na myspace stranici Pollutiona.

Spisak pesama:

1. Absolute Pollution
2. Manic Depression
3. Violator
4. Our Way

Komentari