Rain Delay čine odlični muzičari što se oseti u svakoj sekundi ovog izdanja

  • Žanr: Avantgarde Metal / Doom Metal
  • Izdavač: Mr. Metal Records, 2008.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Jedan od lepših momenata ovog recenzentskog posla je mogućnost praćenja benda od samih početaka, i posmatranje kako isti napreduje i stasava u zreo i kvalitetan sastav koji zna šta želi. Beogradski avantgarde/doom/progressive/death/modern metalci (najkraće rečeno :)) Rain Delay, svakako su jedan od svetlijih primera, posebno kada govorimo o Made in Serbia metalu. We Forget im je tek drugi full-length, ali da je reč o bendu koji obraća pažnju na svaki detalj (vizuelni, zvučni: produkcija, dizajn omota, fotografije, video materijal…), jasno vam bude čim uzmete disk u ruke i posvetite mu nešto vremena.

Objavljen za novajliju u metal izdavaštvu, Mr. Metal Records (prvo izdanje), svojevrstan je putokaz mlađim bendovima vezano za onaj deo koji pomenuh – kako metal izdanje treba da izgleda u 2008. godini. Ovih osam pesama snimljeno je u studiju Novičić, a finalno uobličavanje obavljeno je u studiju Chainroom. Ta kombinacija udahnula je život jednom od bolje produciranih domaćih albuma, koji bez sumnje može parirati aktuelnoj muzičkoj ponudi na svetskom tržištu.

Rain Delay čine odlični muzičari što se oseti u svakoj sekundi ovog izdanja. Materijal je originalan, osvežavajući, i stoji za sebe bez mogućnosti stavljanja u okove striktno jednog žanra. Lakši delovi, uz gašenje distorzija na gitarama podjednako su efektni koliko i oni u kojima preovladava energični doom/death metal sa adekvatnim growl vokalima, dok je nova pevačica, Aleksandra, u ovom bendu „kao kod kuće“, i pošteno dodaje na raznovrsnosti i širini zvuka. Kompleksni rifovi, skale, tehnički doterana ritam sekcija, i više vrsta vokala trejdmark su ovog benda, a redosled pesama upravo je kakav treba da bude, jer drugi deo diska uopšte ne zaostaje kvalitetom za prvim delom, što će reći da je ovo album bez fillera i drži pažnju od početka do kraja.

Ostaje mi samo da recenziju zaključim jednom sasvim odgovarajućom rečju – PREPORUKA!

Spisak pesama:

1. Don’t Fear the River
2. Leaves’ Frottage
3. Waves
4. Deep
5. My Summer Sojourn
6. Fulcrum
7. In Early Somnolence
8. Empty As I Am

Komentari