Kako bilo, fer je reći da je Sordid Pink jedno od kvalitetnijih „Made in Serbia“ izdanja ove godine – kojem god žanru da pripada

Beogradski projekat Sordid Pink (nekadašnji Destiny Potato), iza kojeg stoje multiinstrumentalista David Maxim Micić i pevačica Aleksandra Đelmaš, konačno je objavio dugo očekivani album. Sa promenom imena, došlo je i do određenih promena u zvuku, pa ćemo u narednim redovima da vidimo o čemu se tu radi, odnosno da seciramo aktuelno izdanje ovog beogradskog dvojca.

Istoimeni album pojavio se pre par dana, i manje-više nastavljena je slična priča u odnosu na nekadašnje DP radove. To “manje-više” u praksi znači: manje metala – više popa i elektronike. Bend je svakako oduvek levitirao između ta dva pravca, i ovaj put pop u zvučnoj slici odnosi relativno laku pobedu nad metalom.

Pesme su pitke, lako pamtljive i melodične, aranžmani, svirka i produkcija standardno na svetskom nivou – ako pratite Davida i njegove solo radove, znate već o čemu pričam. Perfektan rad na svim poljima. Aleksandra je takođe na visini zadatka, odnosno još jednom je u praksi potvrdila da se radi o jednoj od najtalentovanijih pevačica mlađe generacije u Srbiji. Strastvena je, nežna i žestoka po potrebi – komplet pakovanje, što bi se reklo. Da pomenem da je nedavno objavila i solo materijal, ali tu već metala nema ni u tragovima, pa potražite negde drugo ako vas interesuje o čemu se radi.

Pesme su pitke, lako pamtljive i melodične, aranžmani, svirka i produkcija standardno na svetskom nivou

Za razliku od Destiny Potato koji je imao punu postavu muzičara, ovde su sav posao obavili David i Aleksandra. Možda je upravo to i razlog promene imena, koja je mnoge ostavila u delemi. Podsećanja radi, DP je dobacio i do Century Medie, te stekao zavidnu bazu fanova širom sveta, i zaista je misterija zašto su odabrali teži put i krenuli od nule, umesto da su nazvali ovo drugim albumom benda Destiny Potato…

Destiny Potato Sordid Pink

Takođe, sam naziv benda i vizuelni identitet koji je prezentovan, po ličnom mišljenju je popriličan promašaj. S obzirom da je pred nama izdanje koje pliva komercijalnim vodama, sva ta naporna ružičasta i muška dlakava ruka znatno više odbijaju nego što privlače (spot za prvi singl ne bih ni komentarisao). Imati u bendu harizmatičnu pevačicu poput Aleksandre, a odabrati pristup koji je odabran za promociju svega ovoga… Teško objašnjivo. Sa druge strane, sve ovo samo je još jedna potvrda da David radi šta hoće i kako hoće, bez opterećenja i nekakve posebne strategije. I to je svakako njegovo pravo.

Ako posmatramo sve ovo kao komercijalno izdanje koje prati putanju Micićevih novijih solo radova, pred nama je svirački/idejno/produkcijski besprekoran album koji se lako nosi sa aktuelnom muzičkom ponudom u ovoj oblasti. Ako, pak, gledamo kroz metal prizmu – uz maksimalno rastezanje tog pojma, prog i djent fanovi mogli bi pronaći inspirativan materijal za sebe („Killer“, „FU“, „Our Home“, “Rust“ – sve razbijaju), dok će true metalci jako brzo izgubiti živce (ako su ih ikad i imali za Davidov muzički opus).

Kako bilo, fer je reći da je Sordid Pink jedno od kvalitetnijih „Made in Serbia“ izdanja ove godine – kojem god žanru da pripada.

Sordid Pink – Sordid Pink spisak pesama:

1. Killer
2. Freak
3. Falling
4. Drive
5. Saw it Coming
6. FU
7. Livin’
8. Our Home
9. I Told You
10. Rust

Sordid Pink - Sordid Pink
Produkcija96%
Originalnost92%
Vizuelni identitet49%
Uverljivost97%
84%Finalni utisak

Komentari