Art Diler se kreće kroz melodičniju hard rock teritoriju, sa tekstovima na srpskom jeziku, dok su sa muzičke strane potpuno radijski orijentisani

  • Žanr: Melodic Rock / Hard Rock
  • Izdavač: PGP-RTS, 2009.
  • Web: Artdiler.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Evo prilike da vam predstavimo i jedno „mekše“ izdanje. Art Diler, momci koji dolaze iz Petrovca na Mlavi, objavili su debi album za PGP-RTS. Pa da proverimo kako „miriše“ jesen…

Grupa je sa radom počela 2006. godine, i od tada neumoljivo sviraju ostvarujući sasvim zapažene rezultate (vicešampioni 41. Zaječarske Gitarijade, Plana demo fest, motorijade, beer festovi, nastupi na hitovima nedelje radija 202 itd.). PGP im je sasvim zasluženo dao priliku.

Art Diler se kreće kroz melodičniju hard rock teritoriju, sa tekstovima na srpskom jeziku, dok su sa muzičke strane potpuno radijski orijentisani. Presudan faktor kod bendova ovoga tipa jeste onaj koji se tiče uspešnosti realizacije „hit“ elemenata. Kod Art Dilera, usudio bih se reći, situacija je bez sumnje pozitivna. Kompozicije su pitke, struktura pesama u strofa/refren elementu, dok vokal Marka Blagojevića ostavlja konačni pečat i daje materijalu prolaznu, tj. vrlo dobru ocenu.

U pitanju je mlad sastav kojem je ovo tek debi album, pa je sasvim logično očekivati napredak na svakom polju, ali sigurno da su prijatno osveženje na ionako veoma klimavoj srpskoj rock sceni.

Spisak pesama:

1. Posle Oluje
2. Miris Jeseni
3. Moj Život si ti
4. Misli Moje
5. Da Li Pripadam Tebi
6. Oči Crnog Anđela
7. Daj mi Ruku
8. Ja sam Tvoj
9. Duhovi Prošlosti
10. Ona

Komentari