Album svojom efektnošću drži pažnju i ne utapa se u bilo kakav vid monotonije već, naprotiv, svakim narednim slušanjem čuje se nešto novo i energija se zagarantovano prenosi na slušaoca
  • Žanr: Slam Death Metal / Deathcore / Hardcore
  • Izdavač: Heretik Media, 2020.
  • Web: Facebook
  • Piše: Anja Perović

Odmah na početku recenzije bih konstatovala da je Descend, album prvenac niškog sastava Bitter Taste, jedna velika inovacija na sceni i svakako prekretnica u karijeri benda. Album se u potpunosti može poslušati na YouTube kanalu izdavača Heretik Media, u čijem je studiju je i snimljen, te produciran od strane gitariste benda, Marka Marčića.

Bend je osnovan 2011. godine i kroz brojne nastupe gradili su identitet i vredno radili na vlastitoj muzici. Postavku benda čine pevač Dušan Mirović, gitaristi Đorđe Baba Milikić i Marko Marčić, basista Lazar Lazić i bubnjar Nikola Vidanović.

Descend je, neosporivo, spoj isprepletanih muzičkih struja, konkretno slam death metala i deathcore zvuka sa hardcore uticajem. Razlog tome jesu različiti muzički ukusi članova benda, te je svako od njih u materiju utkao sopstvenu osobenost i umetničku zamisao. Originalnost je idejna okosnica.

Bitter Taste

Sve u vezi sa ovim albumom mi se svidelo na prvo slušanje i od tada je konstantno na repeatu. Sviranje je ubedljivo i dinamično, dok energija konstantno tinja u upečatljivoj atmosferi. Celokupan album je kompaktan, pored toga što je svaka pesma autentična, gotovo savršeno se nadovezuju jedna na drugu. U suštini, kvalitet nikako ne varira od početka do kraja.

Sve u vezi sa ovim albumom mi se svidelo na prvo slušanje i od tada je konstantno na repeatu

Album svojom efektnošću drži pažnju i ne utapa se u bilo kakav vid monotonije već, naprotiv, svakim narednim slušanjem čuje se nešto novo i energija se zagarantovano prenosi na slušaoca. Vokal ostavlja snažan utisak, pig squeal kombinovan sa intenzivnom oštrinom u tekstovima, širokim rifom i ogromnom dozom adrenalina koja ne jenjava. Ističu se i sjajni brejkovi u pesmama „Victim Song“ i „True Bitch“, koje su u isti mah i moji favoriti sa albuma. Dopadljiv ritam i nepokolebljiv entuzijazam u sviranju upotpunjuju obilje kvalitetnih melodija i odličnih pesama.

Na kraju, rekla bih da je ovaj album, bez ikakve dileme, dobro izveden i valjano produciran. Ideja samog projekta je ubedljivo reprezentovana i skladno upakovana u 33 minuta materijala. Smatram da su uradili pravu stvar i postavili čvrst temelj za nastavak karijere, te im ovim putem želim puno sreće u narednim poduhvatima.

Bitter Taste – Descend spisak pesama:

1. Your End
2. Buried Alive
3. Infernal Salvation
4. Victim Song
5. We Are The Truth Seekers
6. Ascendancy
7. Cruising
8. Supernova
9. True Bitch
10. Beneath Your Skin

Bitter Taste - Descend
Produkcija88%
Originalnost92%
Vizuelni identitet86%
Uverljivost94%
90%Finalni utisak

Komentari