Hemmoterapia i album Metastaza predstavljaju prvo javljanje za novi bend koji za sada pokazuje iskrenu želju i glad za bavljenje thrash metal zvukom što uvek pozdravljamo, ali s druge strane, trebaće još dosta rada i znoja da se isprave svi navedeni aspekti ne bi li se bend mrdnuo sa samog početka i napravio ime u ovom podžanru

Imam zadatak da za naš portal predstavim novi bend na srpskoj metal sceni pod nazivom Hemmoterapia i na primeru ove grupacije mogu da istaknem jedan od problema koji, slučajno ili namerno, naši bendovi znaju da naprave na samom početku karijere. Naime, bend je dostavio uz debi album Metastaza promo materijal sledeće sadržine koji mirne duše mogu kopirati u celosti, jer mi neće oduzeti mnogo prostora u recenziji:

„Želimo da Vam predstavimo thrash metal bend Hemmoterapia. Bend je oformljen krajem 2017. godine na Novom Beogradu sa ciljem da svira autorske pesme na srpskom jeziku u old school thrash metal žanru. Članovi benda su: Nikola Žilović – vokal, Boris Gaica – bas, Leon Rebselj – solo gitara, Nikola Đukić – ritam gitara, Lazar Petrović – bubanj. Bend je samostalno objavio album prvenac 09.03.2019. pod nazivom Metastaza. Album sadrži deset pesama a za snimanje, miks i mastering zaslužan je Danilo Orbović – Orvel Recording Studios“.

Kratko i jezgrovito, slažem se, ali nigde recimo informacije gde se album može nabaviti i ko ga je izdao. Njihova Facebook stranica takođe ne donosi više informacija, tako da se dolazi u situaciju da se ne zna kako je uopšte album izašao, u kojoj formi ili gde se može nabaviti a to je, složićete se, ključno za bend za koji se još uvek ne zna. Možda sa druge strane Hemmoterapia ne želi preterano izlaženje u javnost, i to se dešava u metalnom svetu, ali s moje tačke gledišta treba ovo podvući: u vreme interneta, šume grupa koje niču kao pečurke posle kiše gde je vrlo teško biti primećen i zapamćen a sa druge strane, mogućnosti za samostalnu promociju su ogromne te treba posvetiti svu moguću pažnju ovom aspektu.

Hemmoterapia

A sad možemo preći na samu muziku prezentovanu na albumu, gde mogu reći da, nažalost, ni tu nisam baš očaran, niti oboren s nogu. Hemmoterapia svira krajnje rudimentarni thrash metal uz blage hardcore začine ubačene tu i tamo, ali osnova je onakva kakvom su je zaista i sami opisali. Sama muzika se ničim preterano ne ističe, album jeste kratak (oko 28 minuta), što će reći da je očigledno da su momci išli na energičnost i izostanak palamuđenja kao glavne adute. Tako i treba u ovom žanru, slažem se, ali same ideje su po mom mišljenju na nekom zaista bazičnom nivou koji se teško pomiče iz demo faze. Tekstovi su na maternjem jeziku, vokal je lako razumljiv i tematika prati klasične thrash metal priče: direktno i pomalo šokantno. Produkcija je takođe bazična, akcenat jeste na gitarama, ali opet, nikakvih odskakanja.

Sve u svemu, Hemmoterapia i album Metastaza predstavljaju prvo javljanje za novi bend koji za sada pokazuje iskrenu želju i glad za bavljenje thrash metal zvukom što uvek pozdravljamo, ali s druge strane, trebaće još dosta rada i znoja da se isprave svi navedeni aspekti ne bi li se bend mrdnuo sa samog početka i napravio ime u ovom podžanru koji je već video sve što je mogao i gde je zaista teško biti primećen.

Hemmoterapia – Metastaza spisak pesama:

1. Ljudožder
2. Kašika
3. Kurvo ti si otišla
4. Krvava nedelja
5. Manulator
6. Diler
7. Hemoterapija
8. Ljubav ubija
9. Rambo nož
10. Amputacija

Hemmoterapia - Metastaza
Produkcija63%
Originalnost42%
Vizuelni identitet35%
Uverljivost54%
49%Finalni utisak

Komentari