Za ovakav bend uvek ima prostora, kako na domaćoj, tako i evropskoj metal sceni

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Demo EP, 2012.
  • Web: Facebook
  • Piše: Nebojša Lakić

Inđijski thrash metal… Ako me pamćenje dobro služi, to još nismo čuli, ali evo Alitora da ispravi stvar.

Grupa je osnovana u julu 2011. godine. Marko (pevač i basista), Aleksandar i Jovan (gitaristi) te Stefan (bubnjevi) demonstrirali su nam svoje vizije polutehničkog thrash metala nešto progresivnije struje, kakav je praktikovan tokom osamdesetih i jednog dela devedesetih. Podžanr o kojem je reč nikad nije bio mainstream u poređenju sa „tipičnim“ thrash metal zvukom, ali uvek je bilo vernih sledbenika, a i ovo što Alitor praši sigurno će naići na odobravanje srpskih headbangera.

Svi poslovi oko Embittered EP-a obavljeni su u beogradskom Citadela Sound Productions studiju pod nadzorom iskusnog thrash ratnika Luke Matkovića (Space Eater). Produkcija je više nego OK, imajući u vidu da je ovo tek prvi snimak Alitora, te da ga i sami opisuju kao „Demo EP“.

(Vrlo dobra) ritam sekcija dobrano nas vraća u iznad pomenuti vremenski okvir, gitaristi su odradili posao za svaku pohvalu, dok bi se, po skromnom mišljenju, jedino na vokalu moglo poraditi u predstojećem periodu – malo „lepšeg“ i čistog pevanja u odnosu na dominirajući „urlajući“ pristup, više bi odgovaralo prezentovanoj svirci.

Sve tri pesme su ujednačenog kvaliteta, i nagoveštavaju veliki potencijal ekipe iz Inđije. Verujem da za ovakav bend uvek ima prostora, kako na domaćoj, tako i evropskoj metal sceni.

P. S. Ceo EP dostupan je za besplatan download, pa klik ovde i podrži momke!

Spisak pesama:

1. Embittered
2. Horror
3. Nothing Lasts Forever

Alitor - Embittered
Produkcija73%
Originalnost68%
Vizuelni faktor80%
Uverljivost83%
76%Finalni utisak

Komentari