Luciferian je dobio sasvim adekvatnog naslednika, i ostaje da vidimo kako će se selidba u Rusiju odraziti na dalji rad ovog talentovanog umetnika. Srbija je svakako bila previše mala i ograničena za jednu ovakvu muzičku putešestviju
  • Žanr: Ambient / Dark / Neofolk
  • Izdavač: Casus Belli Musica / Steinklang Industries, 2019.
  • Web: Facebook
  • Piše: Nebojša Lakić

Timur Iskandarov aka Tamerlan, u periodu između prethodnog albuma Luciferian i novog izdanja koje je pred nama, iz Beograda je preselio u Rusiju gde će nastaviti sa radom, a sa novom postavom, kako smo informisani, uslediće i koncertne aktivnosti.

Infinigrammaton je realizovan polovinom marta u saradnji dve izdavačke kuće, Casus Belli Musica i Steinklang Industries, a što se zvuka tiče, u zvaničnom press infou najavljeno je dalje istraživanje death folk stila koji je predstavljem na Luciferianu, te prirodnu evoluciju cele priče, što je specifično za sve periode dosadašnje Tamerlan karijere.

Akustični death/dark folk Tamerlanu upravo najbolje i pristaje. Kao što sam pomenuo u Luciferian recenziji, atmosfera logorske vatre u zimskoj noći je vizuelno najbolji prikaz onoga što Tamerlan muzički radi. Živa, neispolirana akustična svirka, perfektno je zabeležena u DURU studiju gde je snimljen i prethodni album – etno zvuci sibirskih plemena, u kombinaciji sa nomadskom muzikom dalekog istoka i drevnim misticizmom Balkana… izdavač je to veoma dobro sumirao u opisu aktuelnog Tamerlan izdanja.

Tamerlan

Timuru su u celom projektu i ovoga puta pomogli gostujući muzičari, među kojima su boRA (dreDDup), Cecilia Bjargo (Der Blaue Reiter, Sophia), Sylvain Begot (Monolithe) i Alexandros (The One, Macabre Omen).

Pesme su generalno ujednačenog kvaliteta, i album teče prirodnim tokom od prve do poslednje sekunde. Akustika, udaraljke, povremeni ženski i apokaliptični/narativni muški vokali – poprilično jedinstven zvuk, i svakako stil o kojem nema pomena na SMP-u tako često.

Ako ste upućeni u raniji Tamerlan katalog, znate šta vas očekuje i ovo je lagana preporuka. Luciferian je dobio sasvim adekvatnog naslednika, i ostaje da vidimo kako će se selidba u Rusiju odraziti na dalji rad ovog talentovanog umetnika. Srbija je svakako bila previše mala i ograničena za jednu ovakvu muzičku putešestviju…

Tamerlan – Infinigrammaton spisak pesama:

01. Heart Of A Man – Soul Of A Wolf
02. The Hierophant
03. From The Vast Primordial Ocean
04. On The Wings Of Cosmic Light
05. The Crippled God
06. Unexorciseable
07. Slave Under Will
08. Indivination Path

Tamerlan - Infinigrammaton
Produkcija82%
Originalnost79%
Vizuelni identitet77%
Uverljivost85%
81%Finalni utisak

Komentari