Mišljenja sam da će i Lord of Synth veoma dobro kotirati na top listama krajem godine, kao i da je Isidor jedan od najboljih predstavnika globalne synthwave scene danas

Isidora Bobineca već smo pominjali na stranicama SMP-a, kao poprilično jedinstvenu pojavu na domaćoj underground sceni. Pomenusmo tom prilikom da, iako pravac kojim se ovaj novosadski muzičar bavi nije metal, već synthwave, našim ušima ova muzika veoma godi, i generalno smatramo da će i dobar deo metal bratije moći da se pronađe u svemu ovome – uz gitarske distorzije i vokal, sve ovo stalo bi rame uz rame sa, recimo, jednim Battle Beast, bendom kog potpisnik ovih redova veoma ceni, i koji je na pravi način demonstrirao kako se ta dva pravca – metal i synthwave – mogu izrazito dobro slagati. Ubacimo u miks i zdravu dozu 80’s nostalgije, melodije, igrice, filmove iz pomenute dekade, a na kojima smo mi nešto stariji odrasli, i bez ikakvih problema materijal koji je pred nama možemo uzeti „pod svoje“ i predstaviti ga našim čitaocima.

OK, Lord of Synth je naslednik poprilično uspešnog albuma 3218 (završio na raznim specijalizovanim listama kao izdanje godine), i već od prvih minuta uvodne „Power Fighter 3000“ postaje jasno da nas i ovoga puta čega uzbudljiva vožnja kroz osamdesete, odnosno kroz synthwave najbolje škole.

Isidor Bobinec

Iskren da budem, sa ovim pravcem nisam imao preterano dodira u prošlosti, izuzev činjenice da kad god bi mi nešto i zapalo za ruke, uvek mi se svidelo to što čujem. Iz tog razloga, ne bih rekao da sam kadar da izbacujem bilo kakva poređenja sa drugim, eminentnijim imenima ovog pravca, ali ono što je u startu jasno je da je ovaj materijal na vrhunskom nivou, da su pesme aranžirane perfektno i da je generalno zvuk potpuno definisan i idealan za razne specifične trenutke, bilo da je reč o gejmerskim nightovima ili šetanju po gradskim blokovima u večernjim satima. Zaista je teško pronaći ovde bilo šta otežavajuće ili za negativnu kritiku, dok sam album raste sa svakim novim slušanjem, i veoma jednostavno je slušati ga od početka do kraja, pa i po nekoliko puta za redom.

Zaista je teško pronaći ovde bilo šta otežavajuće ili za negativnu kritiku, dok sam album raste sa svakim novim slušanjem

Atmosfera koju synthwave kao pravac poseduje je nesumnjivo jedinstvena i pretpostavljam da, kao i u raznim drugim oblastima, ili vam se sviđa ili ne. U slučaju da vas ta priča ne dotiče, svakako ste odustali od čitanja do sada, a ako se ipak pronalazite u svemu ovome – nema ni potrebe mnogo da filozofiram. Ispod poslušajte prvi singl sa albuma, a isti možete da proučite i na Isidorovoj BandCamp stranici. Mišljenja sam da će i Lord of Synth veoma dobro kotirati na top listama krajem godine, kao i da je Isidor jedan od najboljih predstavnika globalne synthwave scene danas.

Isidor – Lord of Synth spisak pesama:

1. Power Fighter 3000
2. Turbo Dance
3. Hard Fire
4. Neon Owl
5. Team Vice
6. Cyber Creator
7. Touch The Sky 2
8. Silver Highway
9. Intercept
10. Path Finder
11. Dystopian love

Isidor - Lord of Synth
Produkcija93%
Originalnost84%
Vizuelni identitet86%
Uverljivost95%
90%Finalni utisak

Komentari