• Broj: 3 (nov-dec 2007.)
  • Jezik: Srpski
  • Kontakt: Web, E mail
  • Piše: Nebojša Lakić

Broj koji vam predstavljamo (treći po redu), ovog beogradskog časopisa, i nije bas najsvežiji, međutim, poslednji je koji je objavljen, pa par rečenica neće škoditi.

Metal Sound je, rekoh to i u recenziji drugog broja, svakim sledećim izdanjem sve ozbiljniji časopis. Ovaj put, dizajn je sasvim odgovarajući, sve je štampano na sjajnom papiru visokog kvaliteta (b/w, dok su korice u boji), i tako na 66 A4 stranica. MS je časopis koji pokriva kako underground, tako i mainstream, na koji je ovaj put stavljen veći akcenat. Intervjuisani su Children of Bodom (naslovna strana), Kamelot, Sonata Arctica, Dimmu Borgir, Samael, Marduk, Symphony X, Sirenia, Destruction, Evergrey, Membaris, Therion, Cruachan, Dimension F3H, Aleksandar Vučetić (Terra Nostra Promotions) i dr. Domaći bendovi ovaj put su izostavljeni, ali pretpostavljam da je to samo trenutan pristup. Sasvim dovoljan broj recenzija (muzika, film, knjige) i nekoliko live reporta zaokružuju ovaj broj.

I pored svega, imao bih nekoliko primedbi, počevši od naslova za intervjue. Isti bi trebali biti raznovrsniji, tj. više inspirativni nego da se samo iskoriste nazivi poslednjih albuma intervjuisanih bendova. Drugi „problem“ je u visini ocena recenziranih albuma, pa bih dobronamerno apelovao na recenzente da dva puta razmisle pre nego što daju maksimalne ocene albumima koji ih u većini slučajeva i ne zaslužuju. Ocena 10 bi ipak trebala da bude svetinja, a današnja metal scena na kojoj se fabrički izbacuje na stotine albuma mesečno, ipak sve više teži proseku, a sve manje revolucionarnim izdanjima koji bi zaslužili toliko visoke ocene. Naravno, sve je to stvar ukusa, ali osećao sam potrebu i ovo da kažem.

To bi bilo to, nema potrebe više da se raspisujemo, novi broj Metal Sounda je uveliko u pripremi, pa ćemo gledati da ga predstavimo što pre bude moguće. Ekipa MSa deluje uigrano, aktivni su na svim stranim koncertima, što će reći da su shvatili celu stvar poprilično ozbiljno. A detalj koji ih izdvaja od ostalih domaćih štampanih medija je taj što MS ima i svoje TV izdanje, emisiju koja se emituje na TV Metropolis. I to je svakako za pohvalu.

Komentari