• Broj: 6
  • Jezik: Engleski
  • Kontakt: E mail
  • Piše: Nebojša Lakić

Naš najposvećeniji fanzinaš (kad je u pitanju old school metal) Boško, konačno je uspeo da kompletira rad na novom broju. Duži period nije bilo ničega sa njegove strane, a kad vidite samo koliko toga ima u ovom novom broju, sumnjam da ćete mu bilo šta zameriti.

167 A4 stranica! Rekordan broj u srpskom fanzinaštvu, rekao bih. „Milion“ intervjua, isto toliko recenzija. Zbog dužeg vremenskog perioda tokom kojeg se ovaj broj pripremao, izostale su neke standardne rubrike, jer bi, kako kaže Boško, bilo glupo danas čitati o koncertima koji su se održali pre godinu, dve. Sve u svemu, važno je da je rad nastavljen, i nadam se da će se domaći metalci odlučiti na podršku verovatno najkvalitetnijem domaćem zine-u na engleskom jeziku, svih vremena.

Sada ćemo pomenuti deo sadržaja, dok ćete ostatak već sami otkriti – intervjuisani su sledeći bendovi: After All, Battleroar, Deathrow, Exciter, Exumer, Falcon, Flesh Made Sin, Heathen, Holy Terror, Human Fortress, Imagika, Kaos, Onslaught, Possessed, Persauder, Stormwarrior, Tankard, Vendetta, Votan, Maze of Torment i drugi. Jasno vam je da ćete se tokom čitanja prebaciti u zlatne osamdesete, jer većina bendova ili dolazi iz tog perioda, ili svira muziku kakva bi odgovarala tom vremenu. Jedan intervju moram posebno pomenuti – Paul Masvidal i bend Cynic! Fenomenalan, ogroman intervju sa legendama prog death metala, razjasniće vam mnoge detalje iz ranih dana benda, pa sve do danas. Zaista dragulj od intervjua. Recenzije se prostiru na „tek nekih“ 60 stranica, a kucane su veoma sitnim fontom, pa zamislite onda koliko toga ima… Boško, kao retro freak, nema konkurenciju na polju fanzinaštva i zbog toga što njegova manija za vinilima, pločama, dobro dođe za potrebe recenziranja i takvih izdanja, pa ih ovde imamo u velikom broju.

Nadam se da vam je ovo dovoljno da biste stekli sliku o kvalitetu novog broja The Vault-a. Metal fanzin pisan straight from the heart od ogromne je važnosti za naše prostore, a vi sad procenite želite li biti deo toga i poraditi na nabavljanju ove metal enciklopedije.

Komentari