Čestitke Nadimač ekipi na sjajno realizovanoj ideji. Pravo u metu!

Tempo benda Nadimač je za svako poštovanje. Tek nekoliko meseci nakon izdavanja četvrtog studijskog albuma, imena mu Manifest protiv sudbine, ova četvorka ne pokazuje znake posustajanja i realizuje jedan vrlo zanimljiv i zahtevan poduhvat. Reč je o live DVD izdanju Manifest Against Destiny Live, koje je snimljeno tokom prošlogodišnjeg koncerta benda u bašti KST-a.

Sam koncept DVD-a je veoma zanimljiv, jer je vrlo dobro zabeležen nastup, znalački obogaćen razgovorima sa članovima benda i nekolicinom fanova, prijatelja, saradnika iz drage nam Srbije i inostranstva. Takav pristup je stvorio sjajnu sliku o svim aspektima dosadašnjeg postojanja i razvoja benda tokom godina i zapravo je svedočanstvo o nesalomivom duhu Nadimača i njihovoj neverovatnoj iskrenosti i posvećenosti muzici kojom se ovaj bend ne bavi, već jednostavno, istinski živi.

Namerno se neću upustiti u dublju analizu i seciranje materijala iz jednog vrlo prostog razloga. Naime, DVD je u celosti postavljen na YouTube kanal benda i dostupan i za besplatno preuzimanje, tako da je nakon ovakve odluke ekipe gotovo greh da se isti ne pogleda ili pak ne „skine“ i po sistemu DIY smesti u kolekciju svakog pravog fana Nadimača, jer je on za nas koji to jesmo, MUST HAVE. I još ću da istaknem da je za one koji to žele da urade obezbeđen i cover i booklet. Svaka čast.

nadimac-2016

Foto: Aleksandar Zec

Suma sumarum, da ne dužim previše, u ovim jadnim ekonomskim uslovima, bend koji raspolaže sa vrlo ograničenim budžetom uspeo je da postavi standard kada je u pitanju pristup promociji materijala i odnos prema fanovima. Za kraj samo da istaknem, da je brutalna i izrazito energična svirka Nadimača, iako, ponoviću, sa skromnim sredstvima na raspolaganju, vrlo kvalitetno zabeležena, još bolje montirana, a sound sjajno odrađen, tako da smo i sa te strane dobili prilično kvalitetan proizvod, koji je predstavio karakter benda u pravom svetlu.

U ovim jadnim ekonomskim uslovima, bend koji raspolaže sa vrlo ograničenim budžetom uspeo je da postavi standard kada je u pitanju pristup promociji materijala i odnos prema fanovima

I dok je Nadimač već najavio peti album za početak sledeće godine, svima nama koji isti očekujemo sa nestrpljenjem, ostaje da gledamo Manifest Against Destiny Live, više puta svakako.

Čestitke Nadimač ekipi na sjajno realizovanoj ideji. Pravo u metu!

Spisak pesama:

Live at KST Belgrade

1. Intro
2. Stakleni zidovi klanice
3. Treće oko
4. Ide i ubija (Krv do kolena)
5. Hapsi sve
6. Jebe mi se
7. Koma sutra
8. Samo kec
9. Smrt autoriteta
10. Europe danke nein
11. Udri pseto
12. Introducing the gang
13. Retardiran za skejt
14. Under the guillotine (Kreator)
15. Zmajeva jajca
16. Bog čuva bekriju
17. Nezaustavljiva glad
18. Metod skoka na glavu
19. BONUS Outbreak of evil (Sodom)

DVD extras:

– About DVD + intro (PLAY ALL – Story&concert)
– About the concert venue (KST Belgrade)
– Album making process
– Album recording process
– Album lyrics
– Label(s)&releasing of the album
– Promoting ideas, spirit and album live
– Drinking and raging – on and off the stage
– Underground scene, friendship and cooperation

Nadimač - Manifest Against Destiny Live
Produkcija79%
Originalnost85%
Vizuelni identitet73%
Uverljivost88%
81%Finalni utisak

Komentari