(FOTO, VIDEO) Poslednji pozdrav: Concrete Sun se odličnim koncertom preselili u istoriju

Termin „oproštajni“ doveden u spregu sa reči „koncert“ obavezno za rezultat ima kombinaciju koja ostavlja gorak ukus u ustima. Iz tog razloga, očekivani opori miks osećanja nije mogao da zaobiđe ni ovaj događaj, jer smo se oprostili od jednog od najperspektivnijih bendova koje je ova nesrećna država imala i koji iza sebe, nakon nekih sedam godina postojanja, ostavljaju dva studijska albuma, pregršt fenomenalnih pesama, fenomenalnih rifova i ubedljivih live nastupa. Osećaj gorčine je, dakle, sasvim opravdan.

  • Nastupili: Concrete Sun, Smallman
  • Lokacija: SKCNS „Fabrika“, Novi Sad
  • Datum: 21.02.2015.
  • Piše: Igor Stanić
  • Foto: Zoran Stanić
  • Copyright: SMP, 2015.

Kako bi oproštaj bio realizovan u pravom maniru, momci iz Concrete Sun, su nam priredili jedno sjajno veče za sopstveni odlazak u istoriju.

Teret podrške pao je na Smallman. Nepoznavanje opusa bugarskog kvarteta sada pomalo peče savest, jer sve što je Smallman demonstrirao za vreme njihovog nastupa bilo je vrhunski – svirka i atmosfera, koja nije za svakoga zbog svoje specifičnosti, kao i odnos sa publikom, koja očigledno mnogo bolje poznaje rad ovog benda nego autor teksta (priznajem krivicu).

smallmanlive001

Ispraćeni aplauzom, svakako zasluženim, binu prepuštaju, uslovno rečeno, zvezdama večeri.

Smatram da je nepotrebno trošiti previše reči na svirku CS, izvlačiti set liste i statističke podatke, jer bez obzira na pomalo turoban karakter koncerta, svi su dobili ono što se od ovog benda i očekuje. Prava, sirova, beskompromisna rock svirka, kao i eksplozivan nastup potvrđuju tezu da će rock i metal populacija zaista imati za čime da žali nakon silaska CS sa scene.

Neću ovaj put izdvojiti niti jedan detalj posebno sa koncerta, jer on apsolutno mora ostati u sećanju u celosti kao svedočanstvo postojanja jedne sjajne ekipe. Izostalo je najavljeno gostovanje bivših članova, iz kojih razloga, ostaće nepoznanica za sada i verovatno je to bio razlog male pauze u toku svirke, ali je petorka na bini događaj privela kraju bez problema i na pravi način.

concretesunlive002

Da zaključimo, Concrete Sun no more, a nama ostaje da se nadamo da će vreme anulirati uzroke njihovog razilaska i da ipak postoji šansa da u nekoj budućnosti (skorijoj, nadamo se) CS nađe bar jedan valjan razlog za ponovno okupljanje.

Komentari