(VIDEO, FOTO) Soulfly u Novom Sadu: Pakao u Fabrici!

Sumirati ovakav događaj je zapravo bio vrlo lak zadatak, jerbo kletve od strane personala SMP-a zapravo ponajviše idu na račun Železnica Srbije u paketu sa svim ostalim prevoznicima. Šanse za spavanje na stanici u sred radne nedelje su u poslednje vreme drastično povećane, a to ne može da ne iritira.

No, bilo kako bilo, došli smo lako (množina, bilo nas je iz evropskog grada budućnosti još nekolicina), bez naročito jasnog plana kako da se vratimo, ali nabrijani da vidimo Maxa. Ponovo, jelte. Nije njemu dolazak u Srbiju stran. Naravno, u ovakvoj postavci stvari, kada imamo tri domaća benda kao predgrupe i svi na visini zadatka, ne može čovek da ne oseti zadovoljstvo. Ipak mi nosimo prefiks “srpski”, naši momci nisu razočarali uopšte. Naprotiv.

War Engine vrlo ubedljivi, red rafalne paljbe u thrash/HC maniru, red dečačkog humora i perfektno otvaranje večeri. Zvuk diskutabilan, ali prvi mačići i tako to. Postaje vruće, jer se publika okuplja. Dreddup, bend paradoksa u mojim očima. Nisam ljubitelj njihovog stila i izraza, ali live nastupi su im fenomenalni, a tako je bilo i ovaj put. I pored malo rvanja sa tehnikalijama, Dreddup su definitino bend svetskog kalibra. Uopšte se ne šalim, stvarno jesu.

Downstroy. Sve ono gore napisano za Dreddup važi i za kvintet iz Kikinde. Odveć poznati po brutalnim nastupima, na njima je bilo samo da održe reputaciju, što su i učinili. Kod njih na bini jednostavno sve funkcioniše kako treba. Prava uvertira za Maxa i ekipu. Sada je već nepodnošljivo vruće.

Soulfly. Ok, da se razumemo – meni je koncert bio odličan. Manje-više sa tehničke strane, ko kako u bendu svira, kakav je zvuk i sl. Jednostavno mi je bilo dobro, a da sam neki fan Soulfly i nisam. Izgleda da je samo njegovo ime još uvek dovoljno da se “Fabrika” popuni do vrha, a bilo je gostiju čak i iz Republike Srpske, te da se oproste neke sitnice u vezi nastupa. Ništa specijalo bitno, kada je vajb dobar, a publika ga prati. Sve na mestu.

Dakle, kada se sve sabere i ponešto oduzme, kao što je zatvaranje WC-a unutar kluba (ok, bio je napolju), proglasićemo koncert uspešnim. Izuzetno uspešnim. Odlična poseta, dobra atmosfera, još bolji domaći bendovi i Soulfly. Vrućina nije pomogla (pravi pakao), ali smo je podneli stoički. A i stigli smo kući u pristojno vreme. Čestitke ogranizatoru. Sve odrađeno kako treba. Valjda se niko nije upiškio.

Komentari