(FOTO) Infest, Downstroy i Void Inn u Beogradu: Porodično okupljanje

Prvi Festival blasfemije održan je proteklog vikenda u srpskoj prestonici. Pred publikom tri poprilično različita benda, ali sva tri vrhunska u žanrovima kroz koje se kreću.

Iskreno, nizijski deo ekipe SMP-a nije ovaj put ni došao da radi nešto konkretno osim da izgubi koji decibel sluha i malko popije čega se dohvati. Sam sastav bendova koji su nastupili u klubu Elektropionir ove subote garantovao je dobru svirku. Sastav ljudi koje redovno srećemo na koncertima je garantovao dobar provod – i tako je i bilo. Što da se lažemo? I zašto da teramo priču u nekom demagoškom smeru i filozofiramo o undergroundu, kako je nekada bilo bolje ili gore, kako su ovi ovakvi, oni onakvi i sl. Triling bendova je priredio jedno fenomenalno veče. To je jedino što se boduje. Popunjeno taman koliko treba, organizovano kako treba i sa ljudima koji su na bini dali sve od sebe da publika dobije svoju energetsku porciju.

Iz našeg ugla, provod nikada bolji. Piva i Pelinkovca taman malo iznad crte da izguraju rezerve energije iz nas, a možda je i najbolji opis svega dao kolega Mrki, bubnjar Void Inna: „Jebi ga matori, kako god da okreneš, svaka svirka je zapravo porodično okupljanje. Uvek su tu manje-više isti ljudi, koje uvek želiš da vidiš“. Amin, reč da bi rekli.

Pošto su već navedene supstance uticale na moć pamćenja i rasuđivanja, a inđijski triling je i taoc međugradskog prevoza, napustili smo svirku nešto ranije nego što smo želeli, a kako smo na kraju zaključili i nešto ranije nego što je trebalo. Fotke su tu da vizuelno dočaraju i dokumentuju neverovatnu atmosferu, da se ovakvo veče duže zadrži u memoriji pristunih.

Infest, Downstroy, Void Inn – We Salute You.

Komentari