Škotski „pirate“ metal sastav Alestorm, uz podršku islandskog benda Skálmöld, nastupiće 28. novembra u Domu omladine Beograda!

Vesela ekipa u srpsku prestonicu stiže u okviru Skalstorm evropske turneje.

Alestorm su osnovani 2004. godine u Pertu. Od samog početka karijere privukli su javnost i pridobili fanove svojim pristupom heavy/power metalu koji je prepun folk uticaja, te piratskim temama. Do sada su uknjižili pet albuma od kojih je poslednji No Grave But the Sea izašao prošle godine za Napalm Records. Bend je upravo s tog albuma spot za numeru „Alestorm“ snimio u Srbiji, odnosno zemunskom klubu Fest od strane domaće produkcijske kuće iCode. Do sada su radili turneje sa bendovima poput Kamelot, Sabaton, Epica, Dragonforce, Finntroll, Eluveitie i prokrstarili su planetom više puta. Takođe, nezaobilazna su atrakcija na gotovo svim većim metal festivalima širom sveta.

Specijalni gosti na koncertu biće islandski folk viking metalci Skálmöld koji privlače sve veću pažnju medija i fanova, kako u svojoj rodnoj zemlji, tako i širom sveta. Na koncertu u Beogradu bend će promovisati novi album Sorgir koji će se u prodaji pojaviti 12. oktobra pod okriljem Napalm Records iz Austrije.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji po ceni od 1.900 (specijalna akcija prvih 50 karata), odnosno 2.400 dinara, dok će na dan koncerta koštati 3.000 dinara. Prodajna mesta su servisi Gigstix i Eventim, te muzička prodavnica Mungos u Novom Sadu.

Alestorm u Beogradu

(SMP)

Komentari