Proleće je stiglo, a sa njim, između ostalog, i gomila singlova domaćih bendova koji nam ovaj put dolaze sa svih strana – od Sombora i Subotice, preko Beograda i Petrovca na Mlavi, pa sve do Bara! Ovoga puta, pogledajmo i poslušajmo šta su to u skorije vreme radili  Hostis, Chaosium, Mudpig, Straight Up, Grimm i drugi.

„Demigods“ je naziv četvrtog singla crnogorskog Hostisa sa istoimenog debi albuma snimljenog krajem prošle godine. Bend traži izdavača, a trenutno ističu da im je i završavanje i „snimanje prvog crnogorskog full-length death metal albuma u zemlji u kojoj elementarni uslovi za to ne postoje“, samo po sebi nagrada za trud. Ovom prilikom, SMP im i čestita na tom istorijskom uspehu. \m/

Bend od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti, jagodinski Chaosium, predstavio je prvi video, i to za pesmu “Let the Whole World Bleed” sa istoimenog, nadolazećeg albuma koji će se pojaviti u prodaji ove godine posredstvom Miner Recordsa. Video potpisuje Dimitrije Denčić.

Ako ste ljubitelj brutal slam death metala, svakako trebate obratiti pažnju na Mudpig i njihov debi singl “Natural Born Victim”. Mudpig je jednočlani projekat iz Sombora, koji će se, prema najavama, u punoj postavi uskoro predstaviti javnosti i uživo.

Subotički gitarski mag, Marsel Rončak (Planetary Divide), predstavio je singl “Suburban Nightmares” koji najavljuje izlazak prvog solo albuma naziva Тreasured Secrets. Napomenimo da je Marsel multiinstrumentalista, te da je sve instrumente na albumu sam odsvirao. Video koji prati ovu numeru pripremio je David Nađ.

Straight Up je novo ime na domaćoj sceni, a dolaze iz Petrovca na Mlavi, grada iz kojeg je nekad delovao dobro poznati bend Backbone. Straight Up kombinuje metal, hardcore i rap i objavio je debi singl “Malevolent”. Pesma je snimljena u studiju Mr. Sound.

Na kraju ovog pregleda aktuelnih singlova, pomenimo i crnogorski (preciznije, Bar) gothic rock projekat Grimm, koji je nedavno objavio spot za pesmu „Igla u oku tvoje duše“, koja se nalazi na soundtracku za kratki igrani film „Žena ludog Jovana“. Lider benda Nebojša Đukanović najavio je da novi materijal ovog benda možemo da očekujemo uskoro.

(SMP)

Komentari