Ćuprijski gothic metal sastav Evolucija objavio je drugi album Igra počinje za Take It Or Leave It Records.

Autori kompletnog materijala su Ilana Marinjes von Arx i Dragiša Marinjes, dok su stihovi delo banjalučkog pesnika Darka Mitrovića. Album je producirao i gitarski „začinio“ Dragan Urošević – Uroš (ex-Osvajači, Epilog), a snimljen je u kragujevačkom studiju Doma omladine. Za miks je bio zadužen Ivan Ilić.

– Veoma se radujemo izlasku albuma i sa velikim nestrpljenjem smo čekali današnji dan. Što se tiče samog materijala, trudili smo se da ponudimo nešto novo na našem tržištu, a da nije na engleskom. Mi apsolutno verujemo u njegovu snagu i volimo da verujemo da ima još podosta onih koji će se naći na našim, pre svega, emotivnim frekvencijama. Slušaoci su željni dobre muzike, zato su bendovi iz 80-ih godina još uvek popularni, jer su stvarali prepoznatljivu muziku sa pedigreom. Nije važno šta nam donosi nova tehnologija, ljudi su ostali isti: željni dobre poruke i potpunog predavanja nečijoj kvalitetnoj muzičkoj priči – kažu Ilana i Dragiša Marinjes, i naglašavaju da su se trudili da muzika koju su stvorili bude melodična, da pesme budu stvarne, te da se približe slušaocu i da prodru dublje „zato što su realne, nastale iz ličnog iskustva“.

Zahvaljujemo se izdavačkoj kući Take It Or Leave It Records na višegodišnjoj konstruktivnoj saradnji i razumevanju!

Posted by Evolucija on Tuesday, March 15, 2016

Album je objavljen u fizičkom, ali i digitalnom obliku, te je dostupan i na platformama poput Deezera i GooglePlaya.

Uporedo sa objavljivanjem albuma, sastav je izbacio i video singl za pesmu „Nisam za tebe ja“, koji premijerno možete da pogledate ispod.

U postavi Evolucije su pevačica Ilana Marinjes von Arx, gitaristi Stevan Miletić i Branimir Kojadinović, basista Dragiša Marinjes te bubnjar Marko Marković.

Podsetimo, sastav Evolucija osnovan je 2007. godine u Švajcarskoj. Iste godine objavili su debi album Baklja slobode (takođe Take It Or Leave It Records). Nova stranica u karijeri benda počela je 2014. godine, kada je i zvanično objavljeno da je baza benda nadalje u potpunosti vezana za Ćupriju.

Više o bendu potražite na zvaničnoj Facebook stranici.

(SMP)

Komentari