Sa početkom marta meseca donosimo vam i pregled aktuelnih singlova i noviteta sa domaće scene, pa bez suvišne priče, bacimo se na posao!

Zanimljivi novosadski progressive thrash metal bend Harbinger (na slici), snimio je prvi demo snimak jednostavnog naziva Demo ’16, na kojem se predstavio sa dve numere koje možete poslušati u nastavku. Inače, bend je ostao bez bubnjara, te ako vam se svide, a svirate taj instrument, javite im se u inboks na Facebook stranici.

Beogradski metalcore/djent sastav Sides (nastao od članova benda End of the Hunt), koji je na sceni svega nekoliko meseci, već je snimio dve numere, a poslednje što su izbacili je odličan spot za numeru „Voices“.

Elsewhere Shine su novim singlom „Perpetual Silence“, napravili još jedan korak ka ostvarenju ambicioznih planova za 2016. godinu. Singl je najava za EP koji će biti realizovan u narednim nedeljama i koji prethodi full-length albumu na kome ekipa uveliko radi. Pesma je prva koju je u celosti za Elsewhere Shine napisao gitarsta/basista benda Igor Stanić, a otpevala Jadranka “Tzeetzah-chan” Stanić (dvojac kog, između ostalog, znamo iz benda Superhammer), dok je u pomoć oko aranžiranja i snimanja klavijatura pritekao Miloš Krsmanović, (Thundersteel, Midnight Rain, ex-Superhammer), koji je od datuma objavljivanja „Perpetual Silence“ postao stalni član ES. Za produkciju je, kao i uvek kada je ovaj bend u pitanju, zadužen Boris Šurlan, koga bend odavno doživljava kao još jednog člana.

Violent Chapter, metalkorovci iz Beograda, vraćaju se na scenu EP izdanjem Selfmonument na kojem su predstavili novog pevača Miloša Marjanovića. Kao najavu EP-a, bend je objavio lyric-video za numeru „Wolf Without A Pack“.

Elio Rigonat, dečko koga poznajemo iz thrash metal bendova Kobold i Merciful Angel, objavio je numeru „Rise“, prvi singl sa nadolazećeg solo albuma Egregor I. Ovog puta, Elio se oprobao u kombinaciji thrash, blackened thrash, melodeath, avant-garde metala.

Krvolok, prljavi black’n’roll bend iz Stepanovićeva kod Novog Sada je potpuno neočekivano izbacio singl „Dop i kurve“, iako su prošle godine najavili rasformiranje benda, te ugasili Facebook profil. Pesma je snimljena u SAE Insitute u Beogradu.

Neters Shrine je novi kragujevački projekat iza koga stoji momak po imenu Sreten Veličković koji je ujedno i autor kompletnog materijala. U realizaciji istog mu je pomogla nekolicina saradnika a to su Miloš Stošić (Deadly Mosh, Motorcharge), koji je i otpevao Worst Fear, te Aleksandar Stojković (Burning Circle, Asymmetry), Predrag Pavlovic (Epilog) i Jadranka “Tzeetzah-chan” Stanić (Superhammer, Elsewhere Shine) na vokalima. Vojin Ratković se ponovo našao u ulozi session bubnjara, a pomoć oko solaža je obezbedio Boža Friedman, dok je većinu gitara i kompletan bas odsvirao sam Sreten, koji je takođe zadužen i za growl vokale.

Album Demons’s Seed, sa koga je uzet „Worst Fear“ kao prvi singl, miksao je i producirao sjajni Ivan “Ćili” Ilić. Trenutno se traži potencijalni izdavač.

Banjalučki alternative/nu metalci Logic System Disorder, okačili su na YouTube prvi studijski snimak, numeru „Rage Panda“, sa istoimenog EP-a koji će izaći tokom godine. Pesmu je bend snimio u kućnom studiju, dok je za miks i mastering bio zadužen Nikola Mijović (ReWind Studio).

(SMP)

Komentari