Tunižanski alternative metalci Persona, u čijim redovima je i jedna mlada dama sa naših prostora, objavili su ovih dana debi album Elusive Reflections.

SMP, kako je to svima vama već dobro poznato, fokus stavlja na promociju domaće metal scene, ali isto tako veoma rado podržavamo naše ljude koji se bave omiljenim nam muzičkim žanrom gde god to radili na kugli zemaljskoj. A još kada je reč o egzotičnoj destinaciji kao što je Tunis (odakle, sem Myratha, i nismo čuli bog zna koliko bendova), pa kada je još za mikrofonom „naša cura“, a pri tome, i bend zvuči veoma dobro – više je nego opravdano da napišemo koji red, te ovaj bend predstavimo i srpskoj publici!

Jelena Dobrić, pevačica Persone, doselila se u Tunis krajem 2011, a bend je osnovan sredinom iduće godine.

– Što se tiče žanra koji sviramo, mi ga opisujemo kao alternativni metal, jel ima elemenata iz različitih metal stilova: tu su uticaji simfonijskog, power, progressive, heavy i povremeno thrash metala, kao i uticaji klasične muzike – kaže Jelena za naš portal.

jelena-dobric

Debi album Elusive Reflections ekipa je u sopstvenoj režiji objavila 12. februara, a do sada pristigle recenzije su mahom pozitivne. Recenziju istog moći ćete da čitate i na stranicama SMP-a tokom narednih dana.

persona-elusive-reflections

Osim Jelene, koja je zadužena za vokale, u postavi Persone su gitaristi Melik Melek Khelifa i Yosri Ouada, klavijaturista Walid Bessadok, basistkinja Nesrine Mahbouli te bubnjar Youssef Aouadi.

A kako to Persona zvuči i izgleda, pogledajte i poslušajte u spotu za pesmu „Blinded“.

(SMP)

Komentari