Ukrajinski modern metal sastav Jinjer, kog predvodi harizmatična Tatiana Shmailyuk, nastupiće premijerno u Srbiji u niškom klubu Blackstage 25. maja, zajedno sa lokalnom podrškom koja će naknadno biti objavljena.

Bend postoji od 2009. godine i iza sebe ima dva izdanja, Cloud Factory i Inhale, Don’t Breathe, dok je treće izdanje ove grupe trebalo da ugleda svetlost dana prošle jeseni ali je izlazak istog morao da se odloži zbog singla „Sit Stay Roll Over“, koji je u samo nekoliko dana na Youtubeu prešao cifru od 100.000 pregleda, pa je tako bend dobio ponudu od svetski poznatog izdavača Napalm Records i rešio da snimi sve ponovo.

Do sada su pored Ukrajine nastupali i u Rusiji, Grčkoj, Švajcarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Italiji, Nemačkoj, Bugarskoj, što na turnejama, što na festivalima, a na nekim od tih koncerata delili su binu sa bendovima kao što su At The Gates, Kreator, Dog Eat Dog, Ektomorf i drugi.

Cena karte će biti 500 dinara, koncert će početi u 21:00 a više informacija o pretprodaji kao i predgrupama će biti dostupne uskoro.

(SMP)

Komentari