Šesnaesto izdanje Exit festivala biće održano od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj Tvrđavi u Novom Sadu. Nema sumnje da nas i ove godine očekuje bogat i zamimljiv program, a evo i prvih objava, pogotovo interesantnih čitaocima našeg portala:

At The Gates – legendarni švedski bend i jedan od pionira takozvanog ‘geteburškog’ death metala. Bend je bio aktivan od 1990. do 1996. godine (kada su nastupili i u Beogradu), da bi se ponovo ujedinili 2007. godine. Novo izdanje At War With Reality, objavljeno krajem 2014. godine, dobilo je odlične kritike. Izuzetna prilika da u nedelju, 10. jula na Explosive bini vidite Lindberga i blizance Björlere na delu.

Anti-Flag – kultni američki bend punk/rock orijentacije, oformljen 1988. godine. Pored legendarnih numera, poznati su po aktivizmu o ljudskim pravima i protiv rata. Promovisaće album American Spring, koji je Spinefarm objavio prošle godine. Explosive bina, četvrtak, 7. jul.

Cock Sparrer – britanski punk/rock sastav koji svira od 1972. godine. Iako nikada nisu dostigli komercijalni uspeh, smatraju se pionirima street oi!/punka, koji su temelje istog zacrtali krajem ’70-ih godina kada je i izašao prvi, istoimeni album. Poslednje izdanje naziva Here We Stand, objavili su 2007. godine. Cock Sparrer će biti hedlajneri Fusion bine u subotu, 9. jula.

Borghesia – pored Laibacha, najpoznatiji slovenački electro/rock bend, koji je svoj vrhunac dostigao početkom devedesetih godina. Radili do 1995. godine, da bi se ponovo oformili 2009. Album And Man Created God, objavila je američka kuća Metropolis Records 2014. godine. Fusion bina, petak, 8. jul.

Ulaznice se prodaju u Novom Sadu (Gigs Tix, Pariski magazin, Kralja Aleksandra 12) i Beogradu (Mikser House, Karađorđeva 46).

exit2016

(SMP)

Komentari