Kao što smo prvobitno najavili, drugo izdanje Festivala Srpskog Podzemlja biće održano u subotu, 13. februara u beogradskom Domu omladine. FSP 2 će da obuhvati deset sati neprekidnog programa, na dve bine i dva nivoa. Bendovi koji će da nastupe su: Tibia, Raskid13, The Father of Serpents, Ashen Epitaph, Y.O.X, Deadly Mosh, War Engine, Vox Populi, In From the Cold, Blankfile, Dishumanity, Ground Zero, Rune, T-Error, Proleće i Scaffold.

Najavljena je i izložba underground umetnosti, a prisutnima će se predstaviti: Milan Nenezić (akademski slikar), Nemanja Đorđević (rock fotograf, urednik BalkanRock portala), Danijel Babić (akademski slikar), Dragan Paunović (ilustrator), Milutin Popović – MiHo (akademski vajar) i Igor Crnatović/subZero (dizajner).

Strip izlog i velika distro ponuda svih nosača zvuka kao i fan rekvizita takođe će biti deo drugog Festivala Srpskog Podzemlja, a svoje učešće potvrdili su: SKC NS, Makondo stripovi, Some Kind of Distro, Second Metalhand, Čudna knjižara i Grom Records.

Pored svega, spremaju se i raznorazna iznenađenja i nagradne igre za verne posetioce koncerata u organizaciji MH Concertsa.

Milan Rakić, jedan od organizatora FSP-a, za naš portal kaže da je prvo izdanje ovog festa prevazišlo sva očekivanja i pokazalo svima da energije, snage, želje i kvaliteta ima na pretek.

– FSP je bitan višeslojno, bitniji je od uspeha bilo kog koncerta stranih bendova ovde pošto oslikava krvotok domaće scene i podrške koju ona ima. Jako je bitno videti ogroman broj underground bendova, umetnika, izdavača na jednom mestu kao što je Dom omladine Beograda koji je zvanična institucija kulture u zemlji. Takođe, jako je bitno videti toliko fanova koji su došli i podržali sve te umetnike i na kraju ta celina koja je stvorena, svima nama pokazuje da u vremenu kada kultura pada na najniže moguće grane, underground pokret može da izbori svoje mesto. Može, i mora! Potrebno je samo hteti i stati iza onoga što svi mi najiskrenije volimo, a to je taj nezavisni duh alternativne umetničke scene koja ne poznaje nametnute vrednosti, već samo iskren duh stvaralaštva, zdrave kritike i bunta – kaže Rakić.

Ulaznice su u prodaji na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 500 dinara.
 Na dan koncerta cena ulaznice biće 600 dinara.

fsp2

(SMP)

Komentari