Dragica Maletić, pevačica beogradskog gothic/prog/melodeath metal benda Demist, snimila je obradu jednog od najvećih hitova benda Nightwish, pesmu „Wishmaster“, a izvedbom bi, sigurni smo, prezadovoljan bio i mastermind tog benda, Tuomas Holopainen!

Da je Tarja Turunen (bivša Nightwish diva, danas u solo vodama) stalna inspiracija brojim pevačicama širom sveta (uprkos činjenici da je i sam Nightwish manje-više odustao od klasičnih soprano vokala), dokaz je i kućni video snimak koji je mlada dama iz benda Demist, Dragica Maletić, objavila ovih dana na YouTubeu. Whishmaster je nesumnjivo jedan od najboljih albuma finskih sympho power metalaca Nightwish, a upravo naslovnu pesmu sa tog albuma Dragica je izabrala za svoje solo predstavljanje.

Za razliku od bezbroj snimaka kakvih je, kada je reč o Nightwish obradama, YouTube prepun, ovde ništa nije prepušteno slučaju, odnosno, pesma je profesionalno snimljena i odsvirana od strane veoma iskusne ekipe, koju čine Luka Matković (Space Eater, gitara), Matija Anđelković (klavijature) i Miloš Tomasović (Atomic Shadows, bubanj), a produkcija i post-produkcija obavljeni su u Citadela Sound Production studiju (ponovo Luka Matković).

dragica-maletic-2

„Ova saradnja za mene je bilo veoma važna jer na simboličan način predstavlja uvod u jedan izvanredan događaj – Kitee International Music and Art Festival, festival na kojem vrhunski umetnici iz svih delova sveta dolaze da odaju počast i uživaju u radovima benda Nightwish. To je, slobodno mogu reći, ispunjenje sna. Zahvaljujući maestru i pokrovitelju Plamenu Dimovu dobila sam priliku da postanem deo ove predivne muzičke porodice i iskreno, ne mogu biti srećnija nego što jesam“, napisala je Dragica na svom Facebook profilu.

Dodala je i da je video snimak, koji možete pogledati ispod, njenih ruku delo, te da kvalitet istog „nije baš najbolji“, ali da planira da snimi bolji video u budućnosti.

Sve u svemu, mi smo veoma pozitivno iznenađeni, kako produkcijom i svirkom kompletne ekipe, tako i Dragičinom vrhunskom izvedbom, te joj ovom prilikom želimo sreću na pomenutom festivalu u Kiteeu!

(SMP)

Komentari