Floridski deathrash metalci Solstice hedlajneri su ovogodišnjeg Thrash With Us festivala, koji će biti održan 15. juna u klubu The Quarter u Novom Sadu! Potvrđen je i nastup još jednog benda sa Floride – Thrash or Die, dok će ostala imena biti objavljena u narednom periodu.

Legendarni Solstice koji je 1991. godine nastao na Floridi, svrstava se u jedne od pionira tamošnje čuvene metal scene. Njihov istoimeni album prvenac objavljen 1992. godine za Steamhammer Records i dalje važi za jedno od kultnih izdanja ekstremne metal scene. Članovi benda  upisali su se i u diskografije drugih poznatih imena kao što su: Cannibal Corpse, Cynic, Brutality, Malevolent Creation, Demolition Hammer, Monstrosity, Righteous Pigs i mnogo drugih.

Ovo je prvo predstavljanje domaćoj publici, a bend dolazi u sklopu svoje nove evropske turneje u okviru koje će prokrstariti starim kontinentom. Novi album izlazi u aprilu.

Thrash Or Die su nastali 2010. godine i sviraju surovi thrash metal, a do sada su objavili dva studijska albuma Poser Holocaust i Melting Your Skin. Bend čine neki od članova benda Solstice i bazirani su takođe na Floridi.

U narednom periodu biće objavljeno još nekoliko učesnika Thrash With Us 2 festa, naveli su organizatori, Serbian Hellbangers.

Ulaznice će biti u prodaji od 31. marta po ceni od 500 (pretprodaja – Felix Shop Beograd, Mungos Shop Novi Sad), odnosno 700 dinara na dan koncerta.

Detaljnije na zvaničnom Facebook eventu.

(SMP)

Komentari