Senćanski death metal veterani Ashen Epitaph vredno rade na novom izdanju, te najavljuju koncerte u narednom periodu.

– Zbog privatnih obaveza, prethodnih godina smo malo usporili sa radom. Poslednje što smo izdali je maxi singl sa dve numere. Novi album, koji smo krenuli pisati krajem 2014. godine, trenutno snimamo na relaciji Segedin-Subotica – navodi gitarista benda Norbert Đeri.

On je rekao da su nove numere stilski „negde između prvog snimka i poslednjeg albuma Sunshine Above the Grave“. Neke pesme su, prema njegovim rečima, u totalnom black fazonu, neke su old school, a neke melodic death metal.

– Pesme sada nisu toliko kompleksne, namerno smo težili da budemo jednostavni i direktni. Ne žurimo sa snimanjem, novi album mora da jebe kevu svakome ko je sumnjao u nas – nasmejano objašnjava Norbert.

Ashen Epitaph najavljuje i nekoliko nastupa u narednom periodu – koncert u klubu Rin Tin Tin u Senti 23. januara sa All the Arms We Need i Testet Ölt, dan kasnije je nastup na festivalu Death By Metal u Budimpešti koji organizuje Hammerworld (mađarska verzija Metal Hammera), gde će svirati i Kataklysm, Aborted, Septic Flesh i dr., a posebnu radost ističu zbog poziva na Festival Srpskog Podzemlja u Beogradu.

Nakon toga, očekuju ih koncerti u Segedinu, Bečeju, Subotici, Novom Sadu itd.

(SMP)

Komentari