Multiinstrumentalista Toby Driver, napoznatiji po svom radu sa bendovima Kayo Dot (ex-Maudlin of the Well) i Secret Chiefs 3 (ex-Mr. Bungle) posetiće 5. februara Beograd i Srbiju, u okviru evropske turneje Ballads.

Koncert će biti održan u Jazz Baru Centar, a cena ulaznice je 400 dinara.

Tokom prošle decenije Toby Driver je sa izuzetnom posvećenošću proučavao bezgraničnost muzike, od začudnog metala do finog post rocka, od asketskih balada do fusion tripova iz sedamdesetih, sarađujući sa savremenim genijima kao što je John Zorn, Trey Spruance (ex-Mr. Bungle, Faith No More), Mario Diaz de Leon (Oneirogen) i Jeremiah Cymerman.

Kao solo izvođač na gitari, klavijaturama i vokalu, Driver istražuje mračni, svedeni neofolk na tragu Grouper, Michael Gire, Wooden Wand i drugih, sa diskretno progresivnom i uznemirujućom notom.

Na ovoj turneji Drivera će pratiti bubnjar Keith Abrams (Kayo Dot) i orguljaš Nick Hudson (Academy of Sun). Hudsonov će solo nastup i otvoriti ovaj koncert.

Nick Hudson je već uspeo da stvori široko bogatstvo muzike, krivudajući kroz gusto teksturirane aranžmane ka istinski epskom zvuku, obuhvatajući prog rock, modernu kompoziciju, jazz, lo-fi pop, folk i psihodeliju. Asva, Hexenverfolgung, Ekca Liena, članovi Kayo Dot i David Tibet (Current 93) samo su neka od imena sa kojima je Hudson sarađivao.

(SMP)

Komentari