Peto izdanje United Slavic Swords festivala biće održano 9. januara u klubu The Quarter u Novom Sadu! Za sada je potvrđen nastup šest bendova, dva iz Češke i četiri domaća, a to, kažu organizatori, nije sve!

Češki dark death metalci Avenger (na slici) predvode peti USS fest. Sastav je jedan od najuticajnih na češkoj underground metal sceni, i aktivan je od 1992. godine. Predvođeni su unikatnim multiinstrumentalistom Honzom Kapak koji je ostavio trag u mnogim kultnim bendovima sa scene, kao što su: Judas Iscariot, Krieg, Maniac Mutcher, Dark Storm, Nargaroth pa čak i Masters Hammer.

Pored Avengera, na binu u novosadskom The Quarteru će još jedan češki sastav, death black metal usmerenja – Impuritum.

Kada je reč o domaćim snagama, nastupiće thrash black metalci Wolf’s Hunger i Murder, te black metalci Kolac i Svartgren. Organizatori su ostavili mogućnost nastupa još bendova, pa za više detalja pratite zvanični Facebook event.

Festival organizuje Serbian Hellbangers ekipa, najavljena je kompletna distro ponuda Grom Recordsa te Some Kind of Distro, zvanični merchandise bendova, te još nekoliko UG izdavača koji će naknadno biti potvrđeni.

Ulaznice za festival su u prodaji od 9. decembra po pretprodajnoj ceni od 500 (Mungos Novi Sad, Felix Beograd), odnosno 600 dinara na dan koncerta.

united-slavic-swords-5

(SMP)

Komentari