Nekoliko zanimljivih događaja najavljeno je za novembar i decembar u najvećem gradu Srpske.

Hardcore metalci iz Austrije, Counterweight, nastupiće 26. novembra u Klubu kulture Bunker (bivši Geto). Ekipa u Banjaluku dolazi u okviru svoje evropske turneje, a najavljena je i lokalna podrška. Cena ulaznice iznosi 5 KM. Organizator koncerta je Sound by Zlay i Comrade Booking, a više informacija potražite na Facebook eventu.

Dva dana kasnije, odnosno 28. novembra, u Klubu studenata Banjaluka (KSB, nekadašnji Index), novosadski sastav Grate i Banjalučani Aurora promovisaće nove albume. Grate će publici predstaviti album Ne mogu, neću, ne znam i ne želim, a Aurora album Nisi sam.

Ulaznica košta 5 KM, početak je u 21h. Zvanični Facebook event.

Strength, Pantera tribute bend iz Zagreba, nastupiće 5. decembra u DKC Incel, a kako kažu, u Banjaluku stižu da obeleže godišnjicu smrti legendarnog Dimebaga Darrella. Ulaz je 5 KM, a koncert organizuju BHxHC Booking i SMF Promotions.

Beogradski sastav Consecration nastupiće 12. decembra u Klubu studenata Banjaluka. Consecration u Banjaluci imaju zavidno sledbeništvo, pa se očekuje dobra žurka, a ovaj koncert će biti dobra prilika da se, između ostalih, uživo čuju i pesme sa aktuelnog albuma Grob.

consecration

Svirka počinje u 22 časa, a ulaznica košta 5 KM. Organizatori su ostavili mogućnost nastupa domaće podrške, pa više detalja pogledajte na Facebooku.

I za kraj – Brkovi! Punk-heavy-folk sastav iz Zagreba u Banjaluku stiže 18. decembra. Shamso 69 i ekipa prirediće nezaboravno veče u Klubu studenata Banjaluka, a interesantan podatak je da će sa bendom da nastupi gitarski mag Emir Hot, koga znamo iz rada sa tuzlanskim heavy metal bendovima Neon Knights i Southern Storm, ali i kao realizatora vrhunskog progressive/heavy metal solo ostvarenja pod nazivom Sevdah Metal. Kako se Hot uklapa u celu ovu priču – ostaje da vidimo.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 10 KM (Caffe bar Šestica, Peckham Pub i KSB), a detalje potražite na Facebook eventu.

(SMP)

Komentari